Tolunay Kafkas: Kimseye kırgın değilim

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, hafta sonu deplasmanda Antalyaspor ile oynanacak maç sonrasında Kayserispor'dan ayrılıyor.

Tolunay Kaf

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, hafta sonu deplasmanda Antalyaspor ile oynanacak maç sonrasında Kayserispor'dan ayrılıyor.

Tolunay Kafkas'lı Kayserispor ise geçen hafta kendi sahasında son maçını İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la oynadı. Bu maç, Tolunay Kafkas'ın 3 yıldır görev yaptığı Kayseri'deki son maçıydı. Kafkas, son maçı kazanamadıkları için üzgün olduğunu dile getirirken, "Kayserispor'dan şanssızlıklar yüzünden istediğimiz hedefe ulaşamadığım için üzgün ayrılıyorum. Kimseye kırgın değilim. Kayserispor'un gelecek sezon daha başarılı olacağına inanıyorum." dedi.

Antalya maçı sonrası takımdan ayrılacağını dile getiren Tolunay Kafkas, Türk futbol tarihinde teknik direktörler adına 3 yılın çok uzun bir zaman olduğunu hatırlattı. Kafkas, bu süre içerisinde başarılı oldukları dönem ve istedikleri hedefe ulaşamadıkları dönemler olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu;

"Kayserispor'un başarılı olması adına yönetimle birlikte futbolcu arkadaşlarımız ve teknik heyet olarak bizler çaba gösterdik. İyide çıkışlar yakaladık. Ama sonuç olarak hedefimize ulaşamadığımız dönemler oldu. Burada bahane üretme adına değil benim şanssızlığımdan dolayı yaşadığımız sıkıntılar oldu. Bu sıkıntılar başarıya ulaşmamızı, yakalanan başarının devamının getirilmesinde engel oldu. Gelinen nokta itibarıyla hedefimize ulaşamadık.''

Kayserispor'un iyi bir takım olduğunu sezon içinde yaşanan bazı şanssızlıklar nedeniyle ligi istedikleri yerde bitiremediklerini de belirten Kafkas, ''Kayserispor yetenekli gençlere de sahip. Bundan sonraki süreçte takımın başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü sıradan bir kadroya sahip değil. Gelecek sezon için yapılacak bazı çalışmalarla takımın daha da başarılı olacağına inanıyorum. Temennim bu yönde. Gönlümde Kayseripor'la birliktedir." diye konuştu.

Tolunay Kafkas, Kayseri'de güzel günlerin yanı sıra güzel dostluklar kurularak 3 yılın geçtiğini anımsattı. Buradan ayrılırken kimseye dargın ya da küskün olmadığını belirten Kafkas, "Kırgın değilim. Kayseri spor alanında çok iyi bir yükseliş yakaladı. Bunun yanında yeni tesislerin kazandırılması da etkili oldu. Spor adına burada güzel çalışmalar var. Bu çalışmaları yapanlara da teşekkür ederim." diye konuştu.

Tolunay Kafkas, takımın başına getirilmesi düşünen Şota'nın futbolculuk hayatı ve antrenörlük döneminin çok iyi geçtiğini anlatarak, "Şota'nın takıma katkısı olacağına inanıyorum. Çünkü bilgi ve tecrübesi var. İyi geçen futbolculuk hayatından sonra antrenörlük için Avrupa'da ve Az Alkmaar takımında tecrübeler kazandı. Bu tecrübelerinin Kayserispor için faydalı olacağını da düşünüyorum." şeklinde konuştu.