Kavak Köy Dernekleri Kadef Çatısında Birleşmenin İlk Adımını Attı

Kavak Köy Dernekleri Federasyonu(KADEF) Gazi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğe İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, eski AK Parti Milletvekili Mehmet Kurt, MHP İl Genel Meclis Üyesi Remzi Töre, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Salim Özal, Gögüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Servet Kaya, eski İlkadım Belediye Başkanı Ahmet Okuyucu, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Davut Erişgin, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, İlkadım Belediyesi Meclis Üyeleri Beşir Sarıoğlu, Sait Kaya, Mustafa Umar, Memur-Sen İl Başkanı Nurettin Sever, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ramzan Aktaş ve çok sayıda davetli katıldı.
Yemeğin açılış konuşmasını yapan KADEF Başkanı Dr. Yılmaz Karagöz, "Kavak Köy Dernekleri Federasyonu'nun uzun çaba ve gayretler sonucu oluşturularak bugünlere gelmiştir. Federasyonumuzu teşkil eden 15 dernekle beraber çalışmalarımızı bir çatı altında ifa edeceğiz. Kavakta bulunan tüm dernekleri bu oluşuma katılarak alnımızın akıyla bu işin üstesinden yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum federasyonumuz Kale Mahallesi Kuzey İş Hanı'nda faaliyetlerine devam edecektir. 23 Mayıs Pazar günü açılışı yapılacaktır. Federasyonun amacı, üye derneklerinin hizmet sunduğu doğal ve kayıtlı üyelerinin sanatsal ve ekonomik düzeylerini yükseltmek, Kavaklılık bilgisini ve bilincini geliştirmek, Kavak kültür ve değerlerini koruyarak kendini Türkiye ve dünyaya duyurmak olacaktır" dedi.
"Birlikten güç ve kuvvet doğar" diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Ortak bir ses olmamız lazım. Bu dernekçilik sadece siyasi anlamda değil, insanlarımızı, hemşehrilerimizi mali imkansızlıklar içerisinde olan hastalığı olan olumsuz şartları yaşayan kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Bir olmaktır, kardeş olmaktır. Bir olalım, sesimiz daha gür çıkaralım. Birbirimize kucak açalım. Dayanışma içinde olarak birlik ve beraberliğimizi sürdürelim. Ben bu oluşumun siyasetinden çok sosyal faydası açısından yararına bakıyorum. Yarın siyaseti bıraktığımda bu oluşumda bir nefer olarak görev alacağım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından federasyona katılan dernek başkanlarına plaket takdim edildi.