CHP Giresun İl Başkanı Gezmiş: Güçlenerek çıkacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, "Saldırıların amacını, hedefini biliyoruz. Partimizi yıkmaya, dağıtmaya ve dizayn etmey

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, "Saldırıların amacını, hedefini biliyoruz. Partimizi yıkmaya, dağıtmaya ve dizayn etmeye yönelik hareketlerdir. CHP bunlara en ağır şekilde karşılığını verecektir." dedi.

Gezmiş, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görevinden istifasını değerlendirdi. Baykal'ın istifa kararının kendileri için sürpriz olduğunu ifade eden Gezmiş, genel başkanlarının duygusallıkla bu ani kararı aldığını tahmin ettiklerini ifade etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik komplo kurulduğunu, bunun altında da anayasa değişiklik paketinin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesinin engellenmek istenmesinin yattığını iddia eden Gezmiş, "Sayın genel başkanımızın kararı bizim için bir sürpriz olduğunu söyleyebiliriz. Genel başkanımızın duygusallıkla verdiği ani bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bu, çok çirkin bir komplo ve çok çirkin bir düzen. Malum CHP, Anayasa Değişiklik Paketi'ni Anayasa Mahkemesi'ne götürecekti. Olası Anayasa Mahkemesi'ne gitmemek adına yapılmış bir çirkin komplodur. Partimiz ve genel başkanımızı zayıflatmaya yönelik bir komplodur." diye konuştu.

Gezmiş, CHP'nin yıkılamayacak kadar köklü bir parti olduğunu savunarak, şunları dile getirdi: "Sayın genel başkanımızın çok kızgın ve üzgün olduğunu biliyoruz. Kendim de bizzat telefonla görüştüm. Bu konuları parti olarak aşacağız. En kısa sürede bunun değerlendirmesini yapacağız."

Öte yandan partililer, CHP Giresun il binasında toplanmaya başladı. Partililer televizyondan Baykal'ın istifasıyla ilgili gelişmeleri takip ediyor.