Bu Deniz Baykal ve CHP'yi yok etme planıdır

CHP lideri Deniz Baykal'ın istifasının ardından toplanan MYK toplantısı bitti. CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek alınan kararları açıkladı.

CHP Sözcüsü Özyürek toplantının içeriğiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Buruk bir toplantı yaptık.

Yarın 16.00'da parti Meclisi toplanacak. Ama bizim önerimiz Sayın Selvi'nin Genel Başkan vekilliği görevini yürütmesi. Parti Meclisi'nden de parklı bir karar beklemiyoruz.

Yarın basına kapalı bir grup toplantı yapıp milletvekillerini bilgilendireceğiz.

Ayrıca ilerideki bir tarihte il başkanları toplantısı yapılması da muhtemeldir.

Türkiye'de çok büyük bir oyun oynanıyor. Cumhuriyete laiklik ve Atatürk'e sahip çıkan kurumlar birer birer yok ediliyor. Son Anayasa değişikliği yargı organlarının etkinliğini azaltmaktır.

Geri bir tek güç o da CHP kalmıştır. CHP'yi etkisizleştirmek için bir sürü oyun oynandı. Şimdi çirkin bir komplo ile Genel başkanımızı istifa noktasına getirdiler.

Genel başkanın istifa etmesi mücadeleyi bıraktığı anlamına gelmez. o hep yanımızda olacak ve CHP ile mücadelesine devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın.

Biz yöneticiler olarak partide görevlerimizi kurultaya kadar yerine getireceğiz.

Kurultayı zamanında yapacağız. Bugün erteleme ile ilgili bir konu gündeme gelmedi. İlan edilecek tarihte yapılacaktır.

Kurultay partilerin en üst organıdır. Bu organ partinin bütün sorunlarını çözecektir.

Sayın Baykal ben kendime düşeni yaptım. Bundan sonraki görev partinin dedi. Şu an görevde bulunan PM ve MYK ile ve Kurultay ile bu meseleleri ele alacak.

Herkesin bilmesini isterdim. Bir kaset çirkin bir komplo ile CHP'yi etkisizleştirmek mümkün değildir. Atatürk'ün partisidir. Cumhuriyetin partisidir. Atatürk ilkeleri için elinden geleni yapmış ve yapmaya devam edecektir.

Başbakan çirkin bir cevap verdi. Onurlu bir insanın onurlu bir çıkışını bile kavrayamayacak bir başbakan ile karşı karşıyayız. Baykal kendisine yönelik iddialar üzerine onurlu bir duruş sergileyerek istifa etti. Ama Başbakan bunu anlamamış.

Sayın Baykal, "Suçlu ayağa kalk" demiştir. Bu çirkin komployu düzenleyenleri işaret etmiş, Başbakanı işaret etmiş, o suçlunun Başbakan olduğu böylece ortaya çıkmıştır.

O çirkin görüntüleri tekrar internet sitesinde görmek mümkün. İlk olarak avukatlarımızın mücadelesi ile bu engelledi. Sayın Başbakanın emri ile iletişim engellenmemiş, savcılık yazısı ile engelleme olmuştur.

Başbakanın elinden geleni yaptığı hikâyeden ibarettir. Baykal üzerinden CHP'yi hırpalamak isteyenlere karşı hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz.

Bu büyük bir mücadele, sıradan bir komplo değil. Bu Deniz Baykal ve CHP'yi yok etme oyunudur, planıdır. Ama CHP daha kenetlenerek bu saldırıları atlatacak güçtedir.

İnternethaber