Baykal'ın istifası sonrası CHP'yi neler bekliyor

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, düzenlediği basın toplantısı ile genel başkanlıktan istifa ettiğini açıklayan Deniz Baykal'ın verdiği bu kararı hiç beklemediklerini dile getirdi.

Deniz Baykal üç günlük sessizliğini bozarak bugün medya karşısına çıktı. Düzenlediği basın toplantısı ile istifa ettiğini açıklayan Baykal’ı partililer büyük bir üzüntü ve gözyaşlarını içerisinde seyretti.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise yaşanan bu gelişmeleri canlı yayında Ali Kırca’ya anlattı.

Deniz Baykal’ın istifası hakkında Gürsel Tekin, “ Dün sabah genel başkanım ile görüştüm ve hiç böyle bir intiba almadım. Beklediğimiz bir tablo değildi. Ama sayın genel başkanımız böyle bir karar aldı kendi kararına tabi ki saygı duyacağız. Bu karar bütün CHP’yi üzmüştür. Türkiye’de bu zaman kadar siyasetçilerle ilgili çeşitli manzaralar olabilir ama 40 yıllık siyasi yaşantısında hiçbir dönem yolsuzluk içerisinde Deniz Baykal olmamıştır. Sadece Baykal ile ilgili değil, iş adamlarına uygulanan uygulamalar vardı. Bu mafya örgütlerinin yaptığı bir sistemdir. Sayın Başbakan’ı sağduyuya davet ediyorum” dedi.

Gürsel Tekin sözlerine şöyle devam etti: “ Bir hafta önce Sayın Başbakan’ın konuşmasında elinde sizlerle ne dosyalar var demişti. Başbakan’ın elinde ne dosya varsa açıklar. Kendisini zaman zaman kaybediyor galiba, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı olduğunu unutuyor.”

Baykal’ın yaklaşan kurultaya tekrar aday gösterilmesi hakkında delegelerin bir talebi olacak mı sorusuna ise Tekin, “ 81 ilde delegelerimizi Sayın Baykal’a güveni tam. Bu dileğimizi işleteceğiz ama son kararı sayın genel başkanımız verecek. Kimse CHP’de kaos ortamı olacağı yönünde beklentisi olamasın” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı konusunda ise Gürsel Tekin şu açıklamalarda bulundu: “ Bunla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. CHP 15 kişi ile kurulmuş bir parti değildir. Bu kaos ortamını hep birlikte aşacağız. CHP ‘de genel başkanlık için aday gösterilen kişiler olacak hepside bu göreve layıktır.”