Ak Partililer Anayasa Değişikliği Paketini Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya milletvekilleri, Anayasa değişiklik paketini değerlendirdi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Anayasa değişiklik paketinin ele alındığı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri Sami Güçlü, Ayşe Türkmenoğlu, Hüsnü Tuna, Ali Öztürk, Harun Tüfekçi, Hasan Angı, Ahmet Büyükakkaşlar, Mustafa Kabakçı, Orhan Erdem ve Muharrem Candan, merkez ilçe belediye başkanları ile il başkan yardımcıları katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun,
değişiklik sürecinde önemli tespitler yapmanın mümkün olduğunu belirterek, "Bu meclis Anayasa'yı değiştiremez ifadesini kabul etmek mümkün değil. Cumhurbaşkanı'nın onayıyla değişiklik paketi halkın önüne gidecek, böylece halkın görüşünü bildirmesi en büyük mutabakat olacak. Değişiklikle ilgili muhalefetten hiçbir teklif gelmedi. Diyarbakır ve Mamak cezaevinde işkence görenler, işkencecilerin yargılanmamasından yana tavır aldı" dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ise, 1982 darbe anayasasının kabul edildiği günden bu yana değiştirilmesi için sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin konuyu gündeme getirdiğini ve zaman zaman bazı maddelerde geçici değişiklikler yapıldığını kaydetti. 12 Eylül'ün gerçek mağdurlarının anayasa değişikliğine karşı çıktığını ve kendi varlıklarını tehdit edenlerle aynı görüşü savunduğunu dile getiren Güçlü, "Anayasa değişikliğini engellemek için zıtların ittifakı sağlanmıştır. Bu olağanüstü
şartlarda Türkiye bugün de sağlam yapısını korumaya devam ediyor. Değişiklik paketi Meclis'ten geçerek Cumhurbaşkanı'nın önüne geldi. CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidecek, biz milletimize giderek destek isteyeceğiz. Reform niteliğindeki maddelere milletimizin yol açacağını düşünüyorum. Referandum sürecinde ülkemiz normalleşecek" diye konuştu.
AK Parti'nin hukukçu milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Hüsnü Tuna, Ali Öztürk ve Harun Tüfekçi de, hangi maddelerde ne tür değişiklikler yapıldığını anlattı.