4.geleneksel Engelliler Satranç Turnuvası Yapıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Engelliler Haftası Satranç Turnuvası kıran kırana geçti.

Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan müsabakalarda turnuvaya Edremit'in değişik liselerinden 22 öğrenci katıldı. Turnuvada Edremit Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Cavit Kırcı ve Aydın Bay yönetimindeki turnuvada hakem heyeti olarak da Kadir Olgun, Yaşar Erim ve Ramazan Çulhaoğlu görev aldılar.
Her okuldan 3 öğrencinin yarıştığı turnuva İsveç sistemine göre 5 tur üstünden oynandı. Okul yemekhanesinde öğretmen ve öğrencilere yarışma boyunca açık büfe çay, top kek ve meyve suyu ikramı yapıldı. Hakem heyetinden Kadir Olgun, "Turnuvayı 4 senedir İlçemizde düzenliyoruz. Türkiye Satranç Federasyonu'nun önerdiği Swiss â€" Manager bilgisayar programıyla İsveç sistemine göre eşleştirmeleri ve sonuçları 4 değişik eşitlik bozma kuralı uygulanarak oyuncuların görebileceği bilgisayar ortamında turnuvayı yapıyoruz. Klasik olarak kartlara yazılarak hesaplamaların ve tur eşleştirmelerinin yapıldığı turnuvadan daha kolay ve hata yapma riskini ortadan kaldırıyor. Bu yüzden İlçemizde yapılan turnuvalarda genelde Swiss - Manager programını hakem heyeti olarak tercih ediyoruz ve diğer hakemlik yapan arkadaşlara da tavsiye ediyoruz" dedi. Çekişmeli geçen maçlar sonunda 1. Furkan Karahan( Edremit Anadolu Lisesi), 2. Kayhan Turan (Edremit Anadolu Lisesi), 3.olarak Fevzi Ömer Salur (Özel Özcan Koleji)'den dereceye girmeyi başardı.
Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin 13 Mayıs günü Saat 14.30'da Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenecek törenle ödülleri verilecek.