TBMM Başkanı Şahin, Manavgat'ta sahil yolunu açtı, 1 Mayıs'ı kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Side Belediyesi tarafından yaptırılan sahil yolunu hizmet

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Side Belediyesi tarafından yaptırılan sahil yolunu hizmete açtı.

Geceyi Manavgat'ta geçiren TBMM Başkanı, Kumköy'de konakladığı otelden golf arabasıyla Side Antik Kenti'ne geçti. Burada turizmciler, belediye ve devlet kaynaklarıyla yaptırılan Side Sahil Yolu'nun açılışını yaptı. Yeni açılan 3 bin 750 metre uzunluğundaki yolla turistler Kumköy'den doğrudan Side Antik Kenti'nin içine ulaşabilecek. 10 milyon TL'ye mal olan yolda ayrıca doğa yürüyüşü yapılan ve engellilerin de kullanabileceği bölüm bulunuyor.

Side Belediyesi tarafından 3 ay önce başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan yolu gezen Mehmet Ali Şahin, yol boyunca turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Turistlere yolla ilgili düşüncelerini soran Şahin, Almanca 'Wunderschön (çok güzel)' cevabını aldı.

Side Limanı'nda yapılan törende konuşan Şahin, 29 Ekim'de dünya parlamentolarının başkanlarını dünyanın ilk meclisinin bulunduğu Patara'da buluşturacaklarını söyledi.

M.Ö. 2. yüzyıldan kalma antik parlamento binası kazısının ve restorasyon çalışmalarının bir önce tamamlanması için kaynak aktardıklarını belirten Şahin, Erzurum ve Sivas kongrelerinin yapıldığı tarihi binaların da aslına uygun restore edilmesi çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Şahin, "Dünyaya, Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü, Patara meclisinde vereceğiz. İnsanlık tarihinin hâlihazırda ayakta kalan ilk demokratik meclisi olan Patara Parlamentosu'nda, barış ve huzurun temsilcisi olduğumuzu dünya sesleneceğiz. Bunu yaparken aynı zamanda dünyaya Anadolu coğrafyasının medeniyetlerin beşiği olduğunu göstereceğiz. Side Antik Kent'e baktığımız zaman Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ait tarihi eserler görürüz. Bu tarihi eserler bizim kültür ve arkeolojik zenginliğimiz. Geçmişine sahip çıkmayan, geleceği imar edemez. Ülkemizin bütün kültürel zenginliklerine sahip çıkacağız." diye konuştu.

Side'yi gezen TBMM Başkanı'na tarihi çarşı esnafı da sevgisi gösterisinde bulundu.

İşçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayan Şahin, Emek ve Dayanışma Günü'nün her zaman bayram coşkusu ve huzur içinde geçmesi dileğinde bulundu.

Şahin'e konuşmasının ardında Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar tarafından Side'nin anahtarı ile Roma dönemini temsil eden sembolik para takdim edildi. Uçar'a özel işlemeli tabak hediye eden Şahin, Sidelilere dönerek "Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar kardeşinizin verdiği anahtarla sizin gönüllerinizi açacağım. Böylece Side ile gönül köprüsü kuracağız." dedi.

Töreninin ardından TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ve AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani birlikte kurdele keserek Side Sahil Yolu'nun açılışını yaptı.