Latife Hanım Anaokulu Türkiye Birinciliğini Hedefliyor

Aydın ilinin en kaliteli anaokulu olarak tescillenen Nazilli Latife Hanım Anaokulu, Türkiye birincisi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Latife Hanım Anaokulu Türkiye Birinciliğini Hedefliyor
Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Uygulamaları Ödül Yönergesi kapsamında Aydın il birincisi olan ve Türkiye'deki ilk 3 anaokulu arasına girmeyi başaran Nazilli Latife Hanım Anaokuluna bakanlık yetkilileri tarafından değerlendirme ziyaretinde bulunuldu. 4 kişiden oluşan bakanlık inceleme grubunun bir ay önce başlattığı ve 2 ay sürecek olan çalışmalarının ardından Haziran ayı içerisinde sonuçların açıklanacağı bildirildi.
Eğitimde kalite ödülü ayrışması kapsamında saha ziyaretlerine kalarak şampiyonluk yolunda büyük ilerleme kaydeden okulda incelemede bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Saraç, Şube Müdürleri Orhan Tan, H.Ömer Gülseren ve Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Görevlisi Lütfi San'a ziyaretlerinde ev sahipliğini Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçil, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Okul Müdürü Hilal Pamukoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Tuner ve öğretmenler yaptı.
Okul Müdürü Hilal Pamukoğlu; "Okul öncesi eğitimde kalite ve yaygınlaştırmada dünyaya lokomotifi olmak hedefindeyiz. 2. kez hem toplam kalite ödülü hem de beyaz bayrak ödülü kazandık. Kaymakamlık, Belediye başkanlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün desteği ile bölgenin en gözde okullarından birisi haline geldik. Bugün 10 dersliğimizde 36-72 ay arasında yaşarlı değişen 203 öğrencimizi ilköğretime hazırlıyoruz. 10 öğretmen ve idarecimizle birlikte velilerimizin de desteği ile eğitim ve öğretimde kaliteyi yakalamış olmanın mutluluğunu 2. kez yaşadık. Biz okul olarak 2005-2006 yılında başvurumuzu yaptık. İlk ödülümüz 2008-2009 yılında geldi. 2009-2010 yılında da ikinci il birinciliğini aldık. Şu anda hedefimiz Türkiye'de birinci olmak. Bunu da başaracağımıza inanıyorum" dedi.