Kisebükü'ne yapılacak tesisle ilgili tartışmalar sürüyor
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Kisebükü mevkiine yapılacak turistik tesisle ilgili koruma amaçlı imar planı notlarında yapılan değişikliklere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Konuyla ilgili Mayıs ayında ikinci bir bilgilendirme toplantısı yapılacağı açıklandı.
Toplantıda tesise ilişkin bilgi veren BBK turizm şirketinin ortaklarından Ahmet Çolakoğlu, "Biz nicelik üzerinde değil, nitelik üzerinde çalışıyoruz. Vatandaşların bir takım çekinceleri olabilir. Bu toplantıları bunun için yapıyoruz. Biz önemli bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bunu her şeye rağmen, herkese rağmen yapmak istemiyoruz. Biz bölgeyi, köylüyü, sivil toplum örgütlerini, bürokrasiyi dinleyeceğiz ve buradan bir model oluşturacağız" dedi.
Zeytin hasadı şenlikleri yapmayı planladıklarını ve otel personelin bir kısmının bölge halkından karşılanacağını söyleyen Çolakoğlu, "Biz imarını değiştirmedik. Biz aldığımız araziyi imarlı aldık. Sit derecesini değiştirmedik. Benim turizm yatırım belgem var. Bu tesisin teşvik belgesi var. Bu yerin imar planına göre iş yapmak istiyoruz" diye konuştu.
Yapılacak tesisin mavi yolculuğu olumsuz etkileyeceği yönünde fikir belirtilen toplantıda Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ise, "O koy içinde herhangi bir yerde herhangi bir şekilde tesis yapılmasından yana değiliz" dedi.
Mimarlar Odası Bodrum Temsilciği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yıldırım da, "1993'te bir süreç başlamış ve bugüne kadar gelmiş. Bence iğneyi önce kendimize batıralım. 2002 yılında yeni bir sit irdeleme kurulu buraya geldiğinde biz nerdeydik. Şimdi süreç buraya gelmiş. Bundan sonra birincisi; yatırımcı ikna edilir, burada yatırımdan vazgeçer kendi takdiridir. İkincisi ise bu ilişkiler içerisinde doğru olarak ne yapılabilir. Bunu tartışıp bir yere bağlamamız lazım. Bu toplantının amacı buraya tesis yapılsın yapılmasın noktası değil artık. Buralar çoktan geçilmiş" şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan bazı köylüler, projeye destek verdiklerini dile getirdiler.
