Kırıkkale ESOB başkanlığına Süleyman Köstekli yeniden seçildi

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği başkanlığına Süleyman Köstekli yeniden seçildi.

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği 7.

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği başkanlığına Süleyman Köstekli yeniden seçildi.

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği 7. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Süleyman Köstekli ve başkan adayı Köksal Tonga'nın yarıştığı başkanlık seçimini kazanan isim 62 oy ile Süleyman Köstekli oldu. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Süleyman Köstekli'nin başkanlığında, Cemil Bora, Sebahattin Aksoy, Mehmet Yeşilyurt ve Adem Tonga şeklinde belirlendi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seçimde çoğunluğun sağlanmasının ardından ilk olarak divan başkanlığı oluşturuldu. Divan başkanlığına Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Sebahattin Aksoy seçildi. Aksoy, başkanlığındaki divan üyeleri şu şekilde oluştu: Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya, Keskin Karma Esnaf Yönetim Kurulu Üyesi Duran Kurnaz, Kahveciler Odası Başkanı Adnan Çatalok, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik.

Mevcut başkan ve başkan adayı Süleyman Köstekli, esnaf ve sanatkarın tanımını yaparak başladığı konuşmasında "Esnaf ve sanatkar her zaman devleti ve milleti için var olmuştur ve var olmaya da devam edecektir. 10 Nisan'da Dolmabahçe Sarayı'nda Sayın Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan ile 6 bakan ve genel müdürleriyle, bürokratlarıyla esnafımızın sorunlarını ayağımıza gelerek dinlemişlerdir. Her zaman hasta doktorun ayağına gider, ama sağ olsunlar hastanın ayağına doktor geldi. Bizi dinleme zahmetinde bulundular. Muhalefet partilerimiz bizi her zaman dinliyorlar. Sorunlarımızı iktidarıyla, muhalefetiyle parlamentoda dile getiriyorlar." dedi.

Birlik Başkan Adayı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köksal Tonga, konuşmasına 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayarak ve Tunceli'de şehit edilen 4 asker için baş sağlığı dileklerinde bulunarak başladı. İlk olarak delegelere seslenen Tonga, "Bugün Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin başkanını seçeceksiniz. Her biriniz esnaf olgunluğuna vatanına yaraşır şekilde oy kullanacaksınız. Ben ve ekibim seçim sürecinin başladığı günden bu güne her birinizi ayrı ayrı ziyaret etmeye çalıştım, oyunuza talip oldum. Neden aday olduğumu, neler yapacağımı tek tek izah etmeye ve anlatmaya çalıştım." diye konuştu.