Kalder'in Yeni Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan Oldu

Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) yeni Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan oldu.

KalDer'in Genel Kurulu, Boğaziçi Üniversitesi'nde konuklarla birlikte 400'den fazla katılımcının ve 332 Genel Kurul üyesinin katılımıyla toplandı. Toplantıda A. Hamdi Doğan'ın listesi geçerli 295 oydan 191'ini alarak yeni yönetim kurulunu oluşturdu.
Yönetim kurulu üyeliklerini ise, sivil toplum kuruluşları, KOBİ, akademi dünyası ile kamu ve özel sektörün önemli temsilcilerinden Prof.Dr. Ali Rıza Kaylan, Ayşe Sever, Burak Erdinç, Emin Direkçi, Erdal Elbay, Evrim Aras Sağıroğlu, Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Harun Kocaman, Dr.Hasan Kuş, Lami Yağcılarlıoğlu, Prof.Dr. Mehmet Durman, Mehmet Fahir Altan, Murat Hocalar, Mustafa Kaplan, Neslihan Yeşilyurt, Önder Kıratlılar, Salih Arıman, Sami Erol, Tolga Yücel, Turgut Yıldız ve Yılmaz Bayraktar
üstlendi.
Uzun yıllar KalDer'de yönetim kurulu üyeliği, Etik Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Hamdi Doğan, halen Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Genel Sekreterliği görevini de sürdürüyor.
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinin ardından bir açıklama yapan A. Hamdi Doğan şunları söyledi:
"Türkiye'nin önde gelen bir sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulu başkanı seçilmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Kalite gönüllülerinin arasında yer almanın bir ayrıcalık olduğuna yürekten inanıyorum. KalDer bünyesinde uzun süre yönetim kurulu üyesi olarak hizmet verdim. Türk iş dünyasının kalite alanında kaydettiği ulusal ve uluslararası başarılara tanıklık etmiş ve katkı sağlamış biri olarak, KalDer'in bu süreç içindeki başarılarını daha ileri bir noktaya taşımayı hedefliyoruz.
Üyelerimizin, ülkemizin beklenti ve gereksinimleri doğrultusunda kamuda, sivil toplum örgütlerinde, KOBİ'lerde çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, Anadolu'ya açılım konusunda önceliklerimiz bulunuyor. Mükemellik yolculuğunun geliştirilerek yaygınlaşması, Türkiye'nin kurum ve kuruluşları ile rekabetçi ve sürdürülebilir çağdaş değerleri yakalama hedefi önemli ve öncelikli bir hedeftir.
KalDer eski Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Prof. Dr. Ali Rıza Kaylan da bir geleneği yaşatarak yeni Yönetim Kurulumuza birikimleri ile desteğini sürdürecektir. Kendisi, tüm geçmiş dönem başkanlarına olan saygımızın simgesidir.
KalDer sürekli gelişim ilkesi ve yayılım stratejisinin gereğini yerine getirecek etkin bir çalışma ile katılımcı, paylaşımcı bir yönetim olmayı öngörüyoruz."