İzmir'in tıkanan damarı İkiçeşmelik Caddesi'nde yine makyajla yetinilecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah ve akşam saatlerinde trafik işkencesi yaşanan İkiçeşmelik Caddesi için umutsuz konuştu. Tescill

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah ve akşam saatlerinde trafik işkencesi yaşanan İkiçeşmelik Caddesi için umutsuz konuştu. Tescilli binalar sebebiyle caddenin genişletilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bunun dışında baştan sona ele alınacağını belirten Kocaoğlu, kaldırımlar yapılacağını, yeniden asfaltlanacağını, kepenklerin düzenleneceğini ve kötü görüntüye sebep olan dükkan önlerindeki eşyalara izin verilmeyeceğini kaydetti.

Yamanlar Lions Kulübü'nün "Geçmiş Dönem Başkanlarını Onurlandırma" gecesine katılan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan, devam eden ve hedeflenen çalışmaları anlattı. Kadifekale'den Agora'ya, oradan Kemeraltı'na inen akstaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kadifekale'de yıkımların devam ettiğini, prefabrik dahi olsa en ufak bir yapıya izin vermeyeceklerini ve bölgenin ağaçlandırılacağını belirten Kocaoğlu, böylelikle Kültürpark kadar bir yeşil alanı şehre kazandıracaklarını açıkladı. Bu aksta yer alan İkiçeşmelik Caddesi'nin tescilli binalar sebebiyle genişletilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Kocaoğlu, ancak baştan sona düzenleneceğini aktardı.

Konuşmanın ardından Yamanlar Lions Kulübü Başkanı Erdem Şeneroğlu, Aziz Kocaoğlu'na teşekkür plaketi sundu.