Erzurum'da Büyük Duruşmaya Sayılı Günler Kala

Erzurum'da 4 Mayıs'ta başlayacak olan Erzincan Ergenekon davasının görüleceği duruşmaya sayılı günler kala hakim, savcı ve adliye çalışanları düzenlenen "Cumhuriyet Savcıları Futbol Turnuvası'nda" stres attı

Erzurum'da Büyük Duruşmaya Sayılı Günler Kala
Erzurum'da 4 Mayıs'ta başlayacak olan Erzincan Ergenekon davasının görüleceği duruşmaya sayılı günler kala hakim, savcı ve adliye çalışanları düzenlenen "Cumhuriyet Savcıları Futbol Turnuvası'nda" stres attı.
Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Mayıs'ta başlayacak olan Erzincan Ergenekon davasının görüleceği duruşma öncesi son hazırlıklar tamamlandı.
Duruşmanın yapılacağı 4 Mayıs için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, mahkeme salonunda herhangi bir sorunun yaşanmaması için bazı değişlikler yaptıklarını açıkladı. İki veya üç gün sürmesi beklenen duruşmanın kameralara kaydedileceğini vurgulayan Başsavcı Kuş, bir sorun olması halinde ikinci kameranın devreye gireceğini, kaydın sağlıklı olması için pencerelere ışık sızdırmaz perde yaptırdıklarını ve kameranın kim konuşursa onu yakın plan çekeceğini
söyledi. Boya ve badanası yapılan duruşma salonunda sanık, avukat ve yakınlarının oturacağı alanlara ek oturaklar konuldu. Adliye Sarayı'nda temizlik elemanları tarafından duruşma salonundaki masa, sandalye ve yerler de silindi.
Hazırlıkların tamamlanmasının ardından bugün Erzurum Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcı ve diğer kamu çalışanları düzenlenen "Cumhuriyet Savcıları Futbol Turnuvası'nda" stres attı.
13 Mart'ta başlayan ve bugün oynanan final maçıyla sona eren turnuvada Başsavcı Sinan Kuş'un takımı olan İdari İşler, birinci oldu.
Maç sonrası turnuvaya katılan takımlara kupaları takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.
Başsavcı Sinan Kuş, ilk kez bu sene, "Cumhuriyet Savcıları Futbol Turnuvası" düzenlediklerini ifade ederek turnuvayı geleneksel hale getireceklerini kaydetti.
Öte yandan Erzurum'da 4 Mayıs 2010 tarihinde görülecek büyük duruşma da, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Astsubay Ahmet Saraçlar, av bayii Yaşar Baş tutuksuz olarak yargılanacak. Davada, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Jandarma Binbaşı Nedim Ersan, Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut, MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir, MİT görevlileri Kıvılcım Üstel, Sadri Barkın İnce, Astsubaylar Şenol
Bozkurt, Murat Yıldız ve Orhan Esirger olmak üzere 10 sanık tutuklu bulunuyor. 3. Ordu Komutanı Berk ve 13 şüpheli hakkında 7.5-15 yıl, Cihaner hakkında 5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor.