İlçeler Arası Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Karabük Valisi Nurullah Çakır'ın öncülüğünde tüm ilçelerde yapılması kararlaştırılan İlçeler arasında koordinasyon toplantısının ilki Eflani'de gerçekleşti.

İlçeler Arası Koordinasyon Kurulu Toplantısı
Karabük'ün Eflani ilçesinde bulunan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Çok Programlı Lisesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Karabük Valisi Nurullah Çakır başta olmak üzere, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, Eflani Kaymakamı Ahmet Özay, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, daire müdürleri ile köy muhtarları katıldı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Karabük Valisi Nurullah Çakır, "Medeni bir şekilde bizim örf ve adetlerimiz çerçevesinde olmalı. Yaptığımız şeyler yıl içinde mutlaka değişebilir. Köy yollarını yapıyorsunuz kış geliyor yeniden yapmaya çalışıyoruz. Yani 24 saat 365 gün çözülmesi gereken bir faliyetimiz var. Eflani ilçesine son 5 yılda yapılan harcama tutarları 10 milyon TL'yi geçiyor baktığınızda. Olayın içersinde çözümde muhtarlar olarak köy halkı olarak herkesin olması lazım. Yapılan bu toplantıda daire müdürlerimiz gerekli bilgileri ve ergümanları anlattıktan sonra muhtarlar olarak sizlerde eksik olan ve yapılması elzim olanları ortak bir fikir birlikteliğinde" dedi.
Toplantıda Vali Nurullah Çakır'dan sonra söz alan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, 2005 - 2009 yılları arasında Eflani ilçesinde yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler vererek, "KÖYDES ödeneklerinden 2005 yılında 395.157 TL, 2006 yılında 2 milyon 550 bin 833 TL, 2007 yılında 3 milyon TL, 2008 yılında 780 bin TL, 2009 yılında ise 825 bin TL alırken 2010 yılında ise 750 bin TL ödenek ayrıldı. Diğer yandan 2005-2009 yılları arasında Eflani ilçesinde 146 köyün çeşitli işlerinde kullanılmak üzere 214 bin 250 TL nakdi yardım sağlanmıştır. Aynı yıllar arasında 31 köyün yol, kanalizasyon içme suyu, köy konağı gibi işlerde kullanılmak üzere 127 bin 468 TL malzeme yardımı yapılmıştır" diye konuştu.
Toplantıda diğer daire müdürleri ise kendi kurumları tarafından Eflani ilçesi ve köylerine yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Toplantı sonunda ise ilçe protokolü ile köy muhtarları ilçenin sorunları ve yapılacaklar ile ortak akıllar oluşturularak değerlendirmeler yapıldı.