Saraçoğlu Ve Nazlı, Çevre Ve Orman İl Müdürlüğü'nün Etkinliğine Katıldı

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Nazlı, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün merreze bağlı Gevrekseydi köyündeki ağaçlandırma programı etkinliğine katıldı.

Gevrekseydi Köyündeki ağaçlandırma çalışmasında bir konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hükümetin ağaçlandırmaya ve ormanlara büyük önem verdiğini belirterek, Orman Bölge Müdürlüğü'nün il genelinde gerçekleştirdiği 2010 yılı uygulamalarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi.
Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Başta bölge müdürümüz, orman işletme müdürümüz, çevre orman müdürümüz olmak üzere tüm çalışanları kutluyor ve teşekkür ediyorum. İl genelinde, bu güne kadar yapılan ağaçlandırma çalışmalarında 1 milyon 924 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Bu miktarın 496 bini Kütahya merkez, 239 bini Tavşanlı, 282 bini adeti Simav, 290 bini Gediz, 563 bini Emet ve 54 bini Domaniç ilçemizde uygulanmıştır. Dikimi yapılan fidan çeşitliliğine baktığımızda; Karacam, Kestane, Badem, Akasya, Sedir, Kızılcam, Ceviz, Fıstık çamı, Akcaağaç, Ihlamur, İğde ve Mahlep cinsinden zengin bir çeşit bulunmaktadır."
İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Nazlı da, "Bizler İl Genel Meclisi olarak köylerimizin yol, su, kanalisazyon gibi alt yapı çalışmalarının tamamlanması sonrasında, cevre düzenlemeleri yapıyor, çocuk oyun alanları kuruyor ve köydeki insanımıza gelir kaynaklarını artırıcı projelere yönlendiriyoruz. Bunlardan biride köylerimizde Orman vasfını yitirmiş alanlarda, mera olmayan köy tüzel kişilerine ait sahalarda ve özel mülkiyete haiz şahıs arazilerinde ağaçlandırmalar ve özel ormanlar kurulmasıdır. Kütahya'mızın tarih, kültür ve Sanayii şehri olmasının yanında yüzde 53'ü Ormanlarla kaplı nadir orman kentlerimizden olduğunu unutmamalıyız. Ormanlarımız bizim çigerlerimizdir. Bizler Kıyametin kopacağını bilsek dahi ağaç dikmenin önemini özümseyen kültürden gelen insanlarız. Bu manada gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ülke bırakmak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesinden yanayız" şeklinde konuştu.