Myworld Ataşehir projesinde My Office satışları başlatıldı

AĞaoĞlu Grubu, Emlak GYO ile inşa ettiği Myworld Ataşehir projesi 20 Nisan'dan itibaren satışa çıkıyor

Ataşehir’de nitelikli ofis ihtiyacından yola çıkarak My Prestige projesini satışa çıkaran ve 1 haftada yüzde 95’ini satan Ağaoğlu Grubu, gelen yoğun talebi değerlendirerek bölgedeki 2’nci ofis projesini devreye aldı. Ataşehir’in en büyük ofis kompleksi olması planlanan My Office projesi, grubun Emlak GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirdiği My World Ataşehir projesi kapsamında inşası yapılacak.

24 bin 754 metrekarelik alana sahip 54 ofisin yer aldığı 63 bağımsız bölümden oluşan proje, 20 Nisan’da Emlak Konut tarafından Ataşehir’deki merkezinde açık artırmayla ihale usulüyle satışa çıkarılıyor. My Office’in toplam muhammen bedeli ise 158 milyon 725 bin TL olarak belirlendi.

“My World Ataşehir’in ’pırlantasını’ satışa çıkarıyoruz” diyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “My World, Avrupa’nın en büyük konut projelerinden biri ve şimdi My Office projesiyle tamamlanıyor. Yoğun bir talep bekliyoruz. Kızımıza güveniyoruz, güzel olursa talibi çok olur. Hasan almazsa basan alır” dediği öğrenildi.

Hasılatı % 100 artırdık

My World projesinde Emlak GYO’ya taahhüt ettikleri hasılatı yüzde 100 artırdıklarını söyleyen Ağaoğlu, “2004’te projenin ihalesi yapıldığında 810 milyon TL hasılat öngördüğümüz halde, My World satışlarından toplamda 1 milyar 500 milyon TL’nin üzerinde hasılat elde ettik” diye konuştu. My Office projesinden elde edilecek hasılattan yüzde 38.5 oranında pay alacaklarını ifade eden Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ise “Satıştan 200 milyon TL gelir hedefliyoruz. Bize düşen pay olan 80 milyon TL ile de yeniden arsa almayı planlıyoruz” dedi.

Devam eden projelerinde 11 bin 794 konut yaptıklarını ve bunlardan 7-8’inin ofis projesi olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, afet yasasının bir an evvel çıkarılmasının şart olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “Belediyeler artık taşın altına elini değil, kafasını koymalı. Haiti depremindeki evler bile İstanbul’dakilerden iyiydi. Evlerin yüzde 70’inin yenilenmesi lazım, pek çoğunda demir ve çelik bile yok.”

30 Eylül 2010’da teslİm edİlecek

* Mağaza, restoran, cafe, eczane ve pastane alanları bulunan projede 650 araçlık otoparkın yanı sıra randevu sistemiyle kullanılabilen tam donanımlı toplantı odaları da bulunuyor.

* Ofislere My Club’tan da yararlanma imkanı veren projenin 30 Eylül 2010’da teslim edilmesi planlanıyor.

* Bölgede en yüksek kira getirisine sahip olması beklenen ve 457 bin TL ile 21 milyon 462 bin TL arasında değişen fiyatlara sahip olan ofislerin büyüklükleri 76 ile 2.779 m2 arasında değişecek.

Ali Sami Yen ihalesi 400 milyon TL’yi aşar


My Office projesinin tanıtım toplantısında Ali Sami Yen ihalesine girip girmeyeceğinin sorulması üzerine Ali Ağaoğlu, ”Seyrantepe’de Emlak GYO ile proje yürütüyoruz. Ancak Ali Sami Yen ihalesi çok yakın markajımızda değil. Orada Aşçıoğlu’yla ihaleyi alacak firmanın projelerini birleştirerek daha büyük bir proje ortaya çıkacağını düşünüyorum. İhalede oluşacak değer 400 milyon TL’nin de üzerine çıkar“ değerlendirmesini yaptı.