Lice Kaymakamı Kurt'tan Köy İncelemeleri

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamı Mehmet Kurt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Koçak ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ferit Çapa ile beraber Çeper Köyü Şehit Jandarma Er Fevzi Güngör İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamı Mehmet Kurt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Koçak ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ferit Çapa ile beraber Çeper Köyü Şehit Jandarma Er Fevzi Güngör İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
Köy meydanında toplanan vatandaşlardan köyün sorunlarını tek tek dinleyen Kaymakam Mehmet Kurt, Köydes Projesi kapsamında köylerin ortak sorunu olan yol, su, elektrik, sağlık ve okul konularında çalışmalar yapılacağını söyledi. Kaymakam Kurt, "Çeper köyümüzün de bu tür sorunları var. İlçe kaymakamı olarak devlet olarak bu sorunları gidermek bizim en tabii görevimizdir. Nihayetinde sizlerin huzur ve mutluluğu için ne gerekiyorsa bizler de onu yapamaya çalışacağız" dedi.
Daha sonra Şehit Jandarma Er Fevzi Güngör İlköğretim Okulu'nu ve sınıflarını da gezen Kaymakam Kurt, öğretmen ve idarecilerle kısa süreli bir toplantı yaptı, okulun sorunları hakkında bilgi aldı. Sınıfları gezen Kurt, anasınıfında incelemelerde bulundu, çocuklarla sohbet etti. Okulun yanında bulunan Halı kursunu gezen Kurt, çalışmaları yerinde gördü. Özel bir şirket tarafından Çeper köyünde kurulan halı tezgahlarında halı dokuyan kursiyerlerle konuşan Kurt, kursiyer kızların dokudukları halıların satışı
ve üretimi konularında bilgi aldı. Halı dokuma atölyesinde çalışan kursiyer kızların ihtiyaçlarını dinleyen Kaymakam Kurt ve beraberindekiler Çeper köyüne yaptıkları ziyaretlerini tamamladıktan sonra köyden ayrıldı.