Eski Mersin İl Tarım Müdürü Mahkeme Kararıyla Görevine İade Edildi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2007 yılında görevinden alınan eski Mersin İl Tarım Müdürü Mehmet Kara, mahkeme kararıyla görevine iade edildi.

4 yıl boyunca İl Tarım Müdürlüğü görevini yürüten ve 2007 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Kara, yargı kararıyla 3 yıl sonra yeniden müdürlük görevine döndü. Kara'nın görevine dönmesi nedeniyle 2009 yılında 'Yılın En Başarılı Tarım İl Müdürü' seçilen Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ'un görevi de sona erdi. Mersin ve Türk tarımına katkılarının yanı sıra Avrupa vizyonuyla öne çıkan ve İl Müdürlüğü personeline yönelik çalışmaları nedeniyle 'tarimgonulleri.com' adlı
internet sitesi tarafından 'Yılın En Başarılı Tarım Müdürü Ödülü'ne layık görülen Oluğ'un, yarın sabah mesai saatinin başlamasıyla birlikte görevini Kara'ya teslim edeceği öğrenildi.
Gelişmeleri değerlendiren Hasan Hüseyin Oluğ, müdürlük görevini 'bayrak yarışı'na benzeterek, "Bu bir hizmet yarışı ve bu yarışta bayrağı en güçlü şekilde tutup, bunu en üst noktaya taşıyanlar öne çıkar. 2 yıllık görev sürecimde çok güzel şeyler yaptığıma, Mersin ve ülke tarımına önemli hizmetler verdiğime inanıyorum. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda en büyük destekçim Tarım İl Müdürlüğü'nün özveriyle çalışan personeli oldu. Bir ekip çalışması yaparak, Mersin'i tarım sektöründe öne çıkarmanın çabasını
verdik. Mehmet Kara'nın da yapmış olduğumuz çalışmalara katkı sunacağına inanıyorum. Kendisine yeni görevde başarılar diliyorum. Benimle ilgili kararı verecek olan bakanlık yetkilileridir. Sonuçta ben bir hizmet adamıyım ve bana ne görev verilirse verilsin ben bunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırım" dedi.