Bu vaka gerçekten vakayı adiyeden mi?

Saat 20.30. 13 yaşında çocuk internet cafede. Araçlardan inen iki kişi birbirine silah çekiyor ve mermi yağıyor. Bir kurşuna hedef olan çocuk ölümle pençeleşiyor ve polis suçluları arıyor! Sizce vakada kaç doğru var?

Beyoğlu'nda sokakta kavga eden kimliği belirsiz şahısların silahından çıkan kurşun, internet kafede oyun oynayan Hakim Alam'ın başına isabet etti. Ameliyata alınan Alam'ın hayatı tehlikesi devam ediyor.

Olay, Çukur Mahallesi Kamer Bostan Sokak'ta saat 20.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, plakası alınamayan biri beyaz diğeri gri renkteki iki otomobilde bulunan kimliği belirsiz şahıslar, kavga etmeye başladı. Kavga sırasında şahıslar sağa sola rastgele ateş etmeye başladı. Bu esnada "Genç İnternet Cafe"de oyun oynayan 13 yaşındaki Hakim Alam'ın başına kurşun isabet etti. Kavga eden silahlı şahıslar olayın ardından otomobilleriyle kaçtı.

İlköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Hakim Alam'ı kanlar içerisinde gören vatandaşlar, durumu hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Vatandaşlar, Alam'ı ticari taksiye bindirerek Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Beyin filmi çekilen Alam, hemen ameliyata alındı.

Yaralanan çocuğun çok sayıdaki yakını da hastaneye akın etti. Alam'ın ambulanstan indirilmesi sırasında yakınları, taşkınlık çıkarttı. Basın mensuplarına saldıran Alam'ın bazı yakınlarını diğer yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Polis ekipleri, olay yerini emniyet şeridiyle kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri, olayın gerçekleştiği sokakta ve internet kafede detaylı inceleme yaptı. Olay yerindeki mermi kovanları incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

Komşuları, Hakim Alam'ın sesiz bir çocuk olduğunu ve kimseye bir zarar vermediğini söyledi. Hakim Alam'ın ilköğretim 5'inci sınıfta okuduğunu belirten komşuları, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Olay nedeniyle Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, olaya karışan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.