Selendi İlçesine Yeni Tesisler

Selendi ilçesinde, kapalı spor salonu ile tarımsal kalkınma kooperatifi hizmete açıldı

Selendi ilçesinde, kapalı spor salonu ile tarımsal kalkınma kooperatifi hizmete açıldı. Her iki tesisin açılışına Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Selendi Kaymakamı Selim Palamut, Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Genel Sekreter Selami Katran, siyasi parti başkanları, sivil
toplum kuruluşları başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. İlk önce 70 kişilik içerisinde basketbol, voleybol ve idareci odaları bulunan kapalı spor salonunun açılışı yapıldı. Selendi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin halk oyunları ekipleri gösteride bulundu.
İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş, ilçeye kazandırılan bu önemli tesiste emeği geçen başta vali olmak üzere kaymakam ve önceki belediye başkanına teşekkür etti. İlçenin kapalı spor salonu ihtiyacı olduğunu anlatan Savaş, şöyle konuştu: "Bu ihtiyacımız sonuçlanmıştır. Bundan sonra söz artık ilçe gençliğinin. Gençlerimiz bu günden sonra sportif faaliyetleri artırarak ilçemizin tanıtımında katkıları olacaktır. İlçemize kim bir çivi çakarsa onun ismini altın harflerle yazmayı beyan etmiştik. İlimize atandığı
günden beri ilimize en uzak ilçe olan Selendi için gözden ırak olan gönülden de ırak olur diye bilinen sözü eriten sayın valimiz için Selendi'ye yaptığı katkılardan dolayı belediye olarak valimizin ismini bir caddeye verme kararı aldık."
SELENDİ KALKINACAK
AK Parti Manisa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de Selendi'nin çok kırsal bir ilçe olduğunu belirterek şunları söyledi: "Selendi'nin gelişmesi için ne gerekiyorsa yerel yöneticiler burada biz ise Ankara'da çalışıp yapacağız. Tarımdan hayvancılığa kadar her yönüyle Selendi bir çığır açacak. Manisa'nın tüm ilçelerinde daha önceki ziyaretlerimde spor salonu olacak demiştim devletin imkânlarını sıralayarak götürüyoruz demiştik ve bizde hemen valimiz ile temasa geçtik bu spor
salonunu yapmaya karar verdik ve kısa sürede açtık."
Bu çalışma sebebiyle eski Belediye Başkanı Mürsel Uçan ve parti temsilcilerini tebrik eden Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti: "Kutluyorum. Yüksek okulu olmayan tek ilçe var o da Selendi. İnşallah önümüzdeki yıl gerekli görüşmeleri yapıp Selendi'nin yerel yöneticileri ve iş adamları birlikte olup alt yapısını hazırlarlar ise biz de 2011 yılında yüksek okulun tabelasını asacağız."
Manisa Valisi Celalettin Güvenç de konuşmasında "Çağdaş, gelişmiş yaşanılabilir ülkemizin örneği olan spor salonumuzdan birini de Selendi'ye kazandırmış bulunmaktayız. Sayın vekilimizin de değindiği üzere 5 ay gibi kısa sürede kapalı spor salonumuzu yaptık" dedi.
Selendi'de istenilmeyen bazı olaylar olduğunu anlatan Güvenç, şöyle konuştu: "Bunun içinde tekrar geçmiş olsun diyorum. Bu olaylardan toplum olarak ibret alıp böyle bir olayı bir daha yaşamak istemiyoruz. Selendi insanı bu badireyi atlattı. Kapalı spor salonlarımızı her ilçemize yapacağız dedik ve yapmak için de çalışmalara devam ediyoruz."
2009 yılında 5 ay gibi kısa sürede tamamlanan kapalı spor salonu Vali Güvenç ve Tanrıverdi tarafından törenle hizmete açıldı. Açılış nedeniyle Anadolu Lisesi öğrencileri voleybol gösteri maçı yaparken, Üç Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri de badminton gösterisi yaptı. Vali Güvenç ve diğer katılımcılar potalara basket atarak açılışı tamamladılar.
Bu açılışın ardından yine yaklaşık iki trilyon lira devlet desteği ile 300 büyükbaş hayvan için yapılan Sınırlı Sorumlu Selendi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi süt sığırcılığı tesisi açıldı. Burada konuşan Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, bu tesisi Ege bölgesinin sayılı tesislerinden biri olarak gösterdi. Selendi'nin Çanşa ve Karaselendi köylerinde de bu tür kooperatif çalışmaları olduğunu anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "Selendi tüm Türkiye'ye olduğu gibi dış ülkelere de süt ihracatı yapacak."
Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç ile diğer emeği geçenlere kooperatif yönetimi tarafından plaket takdim edildi. Hayvan barınaklarını gezen vali ve diğer protokol, daha sonra kooperatif yönetimi tarafından verilen yemeğe katıldı. Anadolu Öğretmen Lisesinin yeni açılan karma pansiyonu gezildi, öğrencilerle sohbet edildi.
(AÇ-HO-Y)