Ldp Sakarya İl Kongresi Yapıldı

Liberal Demokrat Parti Sakarya İl Teşkilatının 4.'Olağan Kongresi Genel Başkan Cem Toker'in katılımı ile yapıldı.

Liberal Demokrat Parti Sakarya il Teşkilatı, 4. Olağan Kongresi Adapazarı Prestij Düğün Salonunda yapıldı. Kongreye LDP Genel Başkanı Cem Toker, DP il Başkanı Mehmet Mangıroğlu, DSP İl Başkanı Necati Eker, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Mahinaz Gümrükçüoğlu, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan ile çok sayıda partili katıldı.
Genel Kurulda ilk konuşmayı LDP Genel Başkanı Cem Toker yaptı. Toker, partilerinin 16 yıl önce kurulan bir parti olmakla beraber fazla bilinmeyen bir parti olduğunu ifade ederek, "Partimiz, liberal politikaları Türkiye Cumhuriyetine taşıyan bir partidir" dedi. Seçimlere katılan bir parti oldukları halde, istedikleri sonuçlara bir türlü ulaşamadıklarını ifade eden Toker, yaptığı konuşmanın devamında ülkenin içinde bulunduğu durumları değerlendirdi. Ülkemizin demokrasi ve özürlükler konusunda sıralamanın en alt sıralarında yer aldığını ifade eden Cem Toker, "Ülkemizde anayasa ihlal ediliyor. Yüzde 10 baraj sınırlaması, demokratik olmayan ülkelerde bile yok. Bu oran seçme ve seçilme hakkımızı, insanların elinden alıyor. AKP ise 8 yıldır mutlak çoğunluğa sahip olduğu halde, bu haksızlıklara çare bulamıyor ve sessiz kalıyor. Buna rağmen biz ne hala hesap sormamaya devam ediyoruz" dedi. Yerel yönetimler konusuna da değinen Cem Toker, günümüzün teknoloji çağı olduğunu, her türlü veriye internet ortamından ulaşılabildiğini ifade ederek, "Bunca gelişmeye rağmen bir türlü belediyelerin bütçelerine ulaşamıyoruz" dedi. Milletvekillerini Ankara'ya topluma bir yaşam tarzı belirlensin diye gönderilmediğini ifade eden Toker, "Bizi refaha ulaştırsınlar, herkes demokrat ve özgür bir şekilde yaşasın diye milletvekillerini seçiyoruz" dedi.
Yolsuzluk ve Rüşvet sıralamasında ise ülkemizin 64'ncu sırada yer aldığını ifade eden Toker, "AKP'nin izlediği ekonomik politikalar nedeni ile yatırımcılar ülkemizden kaçıyor. Halkımız ise bir yılın 6 ayını devlet için çalıştığını, bu nedenle ile halkımızın kendi hayatına artı bir şeyler katamıyor. Küçük esnaf ise vergi ve harçlar altında boğuluyor. TOBB ise ayrı 1,6 katrilyon para, üyelerinden topluyor" dedi.
Anayasa değişikliğine de değinen Cem Toker, "İstedikleri Anayasa düzenlemesi , ülkeyi daha dibe götürecek. Onların isteği, oyunu yönetecek hakemi bile onların seçmesi. Yargı, meclisi ve hükümeti kontrol için var. Bunun için mücadele veriyorlar. İngiltere'nin anayasa'sı yok, ama dünyada en özgür ülke onlar. Demek ki bir ülkenin özgürlüğü ve refahı için Anayasa'ya gerek yok" dedi.
Cem Toker'in konuşmaların ardından ise partiye destek veren, başarılı sivil toplum örgütleri temsilcileri ve basın kuruluşlarına plaket verildi. İHA Sakarya Bölge Müdürlüğünün de plaketle ödüllendirildiği kongrede Plaket töreninin ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde ise Haluk avcı yeniden İl Başkanı seçildi.