Emniyet Mensupları 1 Kilometrelik Türk Bayrağıyla Yürüdü

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle Beyoğlu'nda "Polis-Halk Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüş sırasında 1 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı.

Beyoğlu Tünel Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çok sayıda emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve flamalarla Tünel'de toplanan yüzlerce kişi, İstiklal Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri 1 kilometre uzunluğunda dev Türk bayrağı taşıdı. Caddeden geçen
vatandaşlar da emniyet mensuplarına destek verdi. Vali Güler yaptığı açıklamada, "Her geçen gün teşkilatımız yeni yöntemlerle, yeni tekniklerle kendini geliştiriyor ve vatandaşa en iyi hizmeti sunuyorlar. Yakında yeni bir şube daha kuracağız. Bilişimle mücadele de daha etkin hale gelecek" dedi.
Taksim'deki Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Güler ve Hüseyin Çapkın, anıta karanfil bıraktı. İl Emniyet Müdürü Çapkın yaptığı konuşmada, "Polis, vatandaşın içinden gelen biri. Birinin babası, birinin kardeşi, birinin amcası. Size en iyi hizmeti sunmak için çalışıyor. Kimi zaman hatalar oluyor, yanlışlar oluyor. Bunları da en aza indirgemeye çalışıyoruz. Vatandaşlara daha iyi hizmeti nasıl sunarız, bunun uğraşı
içerisindeyiz" diye konuştu.
Törenin ardından Muammer Güler ve Hüseyin Çapkın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şubeleri anlatan serginin açılışını yaptı.