İzmir YGS'de 12 sıra birden yükseldi

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda İzmir'in başarısı yüzleri güldürdü. Başarının tesadüfi olmadığını ise iki yıl içinde 50'lerden önce 25, ardından

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda İzmir'in başarısı yüzleri güldürdü. Başarının tesadüfi olmadığını ise iki yıl içinde 50'lerden önce 25, ardından da 13. sıraya yükselmesi gösterdi. 12 basamak birden atlamanın sırrını Zaman'a anlatan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, en büyük etkenin hiçbir şekilde dersaneye gidemeyen 15 bin öğrenci için Halk Eğitim merkezleri aracılığıyla kurs açmaları olduğunu söyledi.

Başarılarının YGS ile sınırlı kalmadığının altını çizen Üye, "Mesleki eğitimde yüzde 48'lik okullaşma oranımıza rağmen 13. sırayı yakalamamız, Türkiye'de ilk üçe girmemiz demektir. Başka hiçbir ilin mesleki eğitim okullaşma oranı yüzde 48 değil. Hiçbiri dışarıda kalmamak şartıyla 661 bin öğrencimizi, kitlesel başarı yakalamak için motive ettik." dedi. Bu kapsamda "Benim Öğrencim, Benim Öğretmenim" projesini devreye soktuklarını ve öğrencilerle birebir ilgilenildiğini belirten İl Mili Eğitim Müdürü Üye, "Okul ve sınıflarda koçluk sistemi oluşturduk. Başarısız öğrencileri tespit ettik ve sistem içine aldık. Ayrıca üç defa ücretsiz ortak sınav yaparak tecrübe kazanmalarını sağladık. Eksik konuları mercek altına alarak tamamladık. Meslek liselerinde başarıyı arttırmak için komisyonlar kurduk. Bunlardan sorumlu yöneticiler, eksiklikleri yerinde tespit ederek yeni projeler geliştirdi. Özel Dershaneler Birliği'nin katkılarıyla 588 kontenjan alarak başarılı çocuklarımızı yararlandırdık. Ayrıca hiç kursa gidemeyen 15 bin öğrenci tespit ettik, yani öğrenci hareketini çok iyi takip ettik. Bu bir ekip çalışması oldu. Müdür muavinlerinden öğretmen, veli ve öğrencilere kadar herkesin gayretleri takdire değerdir." şeklinde konuştu.