Camları taşlanan BDP Menemen yetkilileri: Tahriklere kapılmayacağız

İzmir'in Menemen ilçesinde bina camları taşlanan BDP'den, oyunlara alet olmayacakları ve tahriklere kapılmayacakları açıklaması geldi. Parti binası ön

İzmir'in Menemen ilçesinde bina camları taşlanan BDP'den, oyunlara alet olmayacakları ve tahriklere kapılmayacakları açıklaması geldi. Parti binası önündeki açıklamaya BDP İl Başkanı Mukaddes Kubilay ve il yöneticileri, Genel Merkez yöneticilerinden Mehdi Arslan ve Nizamettin Öztürk, Menemen İlçe Başkanı Menderes Koçak, Belediye Meclis Üyesi Nurettin Koçman, İlçe Sekreteri Abdurrahim Koçak ve partililer katıldı.

İlçe Sekreteri Koçak, 26 Nisan 2010 tarihinde parti binalarına taşlı saldırıda bulunulduğunu ve camlarının kırıldığını belirterek, "Bu fiziki saldırıyla Menemen'de tekrar kendilerini ele veren karanlık güçler, her yerde örgütlü olduklarını göstermişlerdir." dedi. Koçak, ilçe binalarına bitişik ancak bağlantısı olmayan iki odalı bir yerin, 1,5 yıldır bazı şahıslara kiralandığını, bu odalarda kalanların da su borularına gizli bir şekilde eklenti yaparak, yaklaşık 8 bin liralık sularını kullanmak suretiyle hırsızlık yaptıklarını iddia etti. Koçak, "Partili arkadaşların duyarlı çalışmaları sonucu bu durum ortaya çıkarılmış. Bu şahısların gizemli kişilikler olmaları nedeniyle sorunun hırsızlıktan öte olduğu anlaşılmaktadır. Çünkü bu şahıslar, durumları açığa çıktığı için ortadan kaybolmak istemişlerdir. Kimlikleri hakkında bilgi edinilen ve haklarında suç duyurusu yapacağımız bu gizemli şahıslar kimlerdir? Bu olayın kapsamlı olarak soruşturulup açığa çıkarılması gerekmektedir. Aksi takdirde kontrgerilla ya da Ergenekon örgütlenmesine açık destek verilmiş olacaktır. Partimize hem ekonomik hem de fiili olarak saldıran bu şahısların peşini bırakmayacağımızı ve bu tür saldırılarla özgürlük ve barış sevdamızdan vazgeçmeyeceğimizi belirtiyoruz." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, olaysız bir şekilde sona erdi.