Yozgat'ta Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korusu'nun Konserine Büyük İlgi

Yozgat Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korusu 2010 yılı bahar konseri büyük beğeni topladı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen konsere Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Engin Ünalan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yozgatlı Türk Halk Müziği sanatçısı merhum Nida Tüfekçi'nin isminin yaşatılması amacıyla Yozgat Belediyesi bünyesinde kurulan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği korusu Şef Adnan Şahin yönetiminde 2010 yılının ilk konserinde söylediği türkülerle, Yozgatlılara neşeli dakikalar yaşattı. Merhum Nida Tüfekçi'nin derleyerek Türk Halk Müziği'ne kazandırdığı Türkülerin yanı sıra ülkemizin değişik yörelerine ait türkülerde koro tarafından okundu. Konser sonunda Vali Çiçek, TRT ve Valilik işbirliği ile hazırlanan
Yozgat Türküleri albümünü koru şefi ve koro ekibine hediye etti. Vali Çiçek, katkılarından dolayı TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e teşekkür ederek, "TRT yıllarca derleyip arşivinde topladığı Türkülerin halkımız tarafından daha fazla dinlenmesi için valilik olarak albüm oluşturduk. Oluşturduğumuz bu albümü ilimize gelen misafirlere hediye ediyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Yusuf Başer, Türk Halk Müziği'nin ünlü ustası merhum Nida Tüfekçi'nin adının yaşatılması için belediye bünyesinde ''Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu'' kurduklarını belirterek, "Şehrimize sanatçının anıtını yaptık. Her yıl anma programları ve konser düzenleyerek sanatçının ismini yaşatmaya çalışıyoruz. Korumuzun konserleri büyük ilgili görüyor. Ayrıca korumuz diğer illerde de konser veriyor" şeklinde konuştu.
Koroda görev yapan sanatçılar, Nida Tüfekçi Korosunda yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söylerken, konseri dinleyen vatandaşlarda Nida Tüfekçi'yi rahmetle andıklarını belirterek, "Çok güzel bir konser oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.