Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez İle Bir Araya Geldi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Venezuela ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Hugo Chavez ile resmi konutta bir araya geldi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Venezuela ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Hugo Chavez ile resmi konutta bir araya geldi. Putin, Rus heyeti ile birlikte geldiği Caracas'ta Chavez ile başlıca ekonomik konular hakkında görüştü.
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Venezuela ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Hugo Chavez ile Miraflores Sarayı'nda bir araya geldi. Rusya mili marşının çalındığı resmi karşılama töreninin ardından Rus ve Venezuella heyetleri görüşmelere başladı. Tarımdan enerji ve askeri teknolojiye dek bir çok konunun tartışıldığı toplantıda ayrıca bazı anlaşmalar da imzalandı.
Hugo Chavez daha önce Moskova'yı 8 kez ziyaret etmişti. Putin ise Venezuela'ya ilk kez resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Venezuela ziyareti çerçevesinde ayrıca toplantılara katılmak üzere Caracas'ta bulunan Bolivya Lideri Evo Morales ile bir araya geleceği belirtildi.