Miletvekili Çalık'tan Pakistan ziyareti değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Pakistan ziyaretine eşlik eden heyette bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Milli ve manevi değerlerdeki ortak paydaların her iki ülke halkında da aynı öneme sahip olduğunu gördük" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Pakistan ziyaretine eşlik eden heyette bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Milli ve manevi değerlerdeki ortak paydaların her iki ülke halkında da aynı öneme sahip olduğunu gördük" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, ziyaretle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, programın iki ülke açısından son derece olumlu geçtiğini belirterek, "Kurtuluş Savaşı yıllarından bu yana dost ve kardeş Pakistan ile olan ilişkilerimiz bizim nezdimizde her zaman çok özel bir yere sahiptir. Ziyaretimiz esnasında bize gösterilen sevgi seli de Pakistan halkının da aynı hislerle dolu olduğunun en anlamlı ifadesidir. Pakistan halkının Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ü nasıl samimiyetle karşıladığını gördük. Türk okullarının buradaki son derece başarılı ve iki ülke halkının arasındaki kardeşlik bağına katkı sağlayan faaliyetlerini gördük. Milli ve manevi değerlerdeki ortak paydaların her iki ülke halkında da aynı öneme sahip olduğunu gördük" dedi.

Çalık, "Bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki kardeşliği besleyen son derece isabetli temaslar olduğuna şahit olduk. Ümit ediyorum ki Pakistan ülkedeki siyasi istikrarı pekiştirerek önümüzdeki süreçte bölgesinde çok daha etkin bir role kavuşacak ve Türkiye ile ilişkiler gerek ekonomik gerekse sosyal anlamda çok daha ilerilere taşınacaktır" diye konuştu.