Ankaragücü Beşiktaş maçı golsüz geçti

Beşiktaş Turkcell Super Lig'te Ankara'nın en iyi takımı Ankaragücü'nün karşısındaydı. Beşiktaş'ın Akaragücü deplasmanında çıktığı maçta gol olmadı ve Beşiktaş Ankaragücü maçı 0 - 0 beraberlikle sonlandı. Beşiktaş Ankaragücü karşısında zorlandığı görüldü.

Beşiktaş zorlu Ankaragücü maçından 1 puanla ayrılmaya razı oldu. Dün akşam Ankara'da oynanan Beşiktaş - Ankaragücü maçında gol olmadı. 55 puanı olan Beşiktaş bu maçla puanını 56'ya yükseltti, Ankaragücü ise puanını 33'e çıkarttı. 28. hafta'da karşı karşıya gelen Beşiktaş Ankaragücü maçında tartışmalı bir pozisyona da rastlanmadı.

MAÇTAN DAKİKALAR (0-0)

Maç sona erdi. Ankaragücü: 0 Beşiktaş: 0

90+3. dakika: Beşiktaş atağında Ekrem'in sağ kanattan ortasında İbrahim Toraman kafayı vurdu ama kaleci Serkan gole izin vermedi.

90+1. dakika: Ani gelişen Ankaragücü atağında Cihan soldan ceza sahasına girdi, yerden etkili bir vuruş yaptı ama savunmaya çarpan top kornere gitti.

4 dakika uzatma işaret edildi.

90. dakika: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta, İsmail kale sahası önüne ortasını yaptı, Vitek topu karşıladı.

88. dakika: Ankaragücü'nde Rothen oyundan alındı, yerine Murat Duruer girdi.

86. dakika: Beşiktaş atağında Serdar Özkan sol kanattan topla çizgiye indi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Serkan çıkarak topu saha içine çeldi.

76. dakika: Ankaragücü atağında Mehmet Çakır sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunma Vassell'den önce araya girerek topu uzaklaştırdı.

74. dakika: Ankaragücü yine golü buldu ama.. Sağ köşeden ceza sahasına ortalanan kornerde Rajnoch'un kafa vuruşuna kale önünde Koray ayak koydu. Çizgi üzerinde Ekrem'in karşıladığı topu Sapara Rothen ağlara önderdi ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.

72. dakika: Ankaragücü atağında Geremi sağ kanattan ön direğe ortasını yaptı, Toraman uçarak kafayla topu kornere attı.

70. dakika: Ankara'da kritik dakika. Vassel ceza sahası içinde kaleye çalımlarla sokulmak isterken Kaş'ın müdahelesi sonrası yerde kaldı, Ankaragücülü oyuncular pozisyon sonrası penaltı bekledi.

69. dakika: Beşiktaş'ta Uğur oyundan alındı, yerine Yusuf girdi.

67. dakika: Ankaragücü atağında Mehmet Çakır ceza sahası dışından plase bir vuruş yaptı, top üstten auta gitti.

64. dakika: Ankaragücü gole çok yaklaştı. Sapara'nın pasıyla yayın önünde topla buluşan Vitek'in vuruşunda top yandan auta gitti.

62. dakika: Beşiktaş atağında Uğur İnceman yaklaşık 35 metreden kaleye vuruşunu yaptı, top direğin dibinden auta gitti.

59. dakika: Beşiktaş atağında Holosko'nun kale sahası önüne ortasında Uğur gelişine bir vuruş yaptı, savunmaya çarpan top kornere gitti.

57. dakika: Beşiktaş'ta Necip oyundan alındı, yerine Serdar Özkan girdi.

56. dakika: Ankaragücü bu dakikalarda çok etkili. Rajnoch'un yaklaış 35 metreden yerden sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.

55. dakika: Ankaragücü atağında Rothen sol kanattan yerden ortasını yaptı, İbrahim Toraman topu taca gönderdi.

53. dakika: Ankaragücü gole çok yaklaştı. Rothen sol çaprazdan sağ ayağıyla harika bir vuruş yaptı, kaleci Rüştü direk dibinden son anda topu çıkarmayı başardı.

49. dakika: Ankaragücü atağında Sapara ceza sahası dışından yerden kaleye çok sert vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti.

İkinci yarıya Beşiktaş başladı.

Ankara'da ilk yarı 2 dakika uzatma işaret edildi.

44. dakika: Ani gelişen atakta Mehmet Çakır savunmanın arkasına akıl dolu bir pas attı ama Sivok Hürriyet'ten önce kritik bir müdaheleyle topu uzaklaştırdı.

41. dakika: Ankaragücü, ceza sahası sağ çaprazında Mehmet Çakır'ın vuruşuyla golü buldu ama maçın yan hakemi pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etti.

39. dakika: Ankaragücü'nde Vassel sakatlık geçirince oyun kısa bir süre durdu. Vassel'in tedavisi saha dışında yapıldı.

35. dakika: Maçta tempo biraz düştü. Beşiktaş atağında Bobo ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama etkisiz bir vuruş olunca top yandan auta çıktı.

33. dakika: Beşiktaş atağında Bobo'nun ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top az farkla yandan auta çıktı.

31. dakika: Beşiktaş'ta Uğur İnceman sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

26. dakika: Beşiktaş atağında Holosko sağdan kale önüne ortasını yaptı, Uğur kafayı vurdu ama kaleci Serkan direk dibinden topu çıkarmayı başardı.

24. dakika: Ankaragücü atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Mehmet Çakır'ın ortasında Rothen'den önce Ekrem topa kafayı vurdu..

22. dakika: Beşiktaş atağında Holosko çalımlarla ceza sahasına sokulmak istedi ama Rothen topa ayak koydu.

19. dakika: Sağ kanattan hareketlenen Ekrem'in ceza sahası dışına çıkardığı pasta Holosko'nun etkisiz vuruşu Serkan'da kaldı.

17. dakika: Ani gelişen Ankaragücü atağında Sapara sağ çaprazdan uzak mesafeden kaleye çok sert vurdu, top üstten auta gitti.

15. dakika: Beşiktaş atağında Ekrem ceza sahası dışından yerden vuruşunu yaptı, kaleci Serkan için kolay bir top oldu.

12. dakika: Ankaragücü atağında Rothen sol kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

9. dakika: Ankaragücü gole çok yaklaştı. Sapara'nın pasıyla kale sahası önünde uygun pozisyonda topla buluşan Mehmet Çakır, çalım deneyince savunma topa ayak koydu.

7. dakika: Ankaragücü'nde Rothen itirazlar sonrası sarı kart gördü.

6. dakika: Ankaragücü tehlikeli yerden serbest vuruş kazandı. Sapara kavisli bir vuruş yaptı, top barajdan döndü.

4. dakika: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Bobo'nun pasıyla yayın önünde topla buluşan Holosko'nun vuruşunda kaleci Serkan gole izin vermedi.

2. dakika: Ankaragücü atağında Vitek ceza sahası dışından yerden vuruşunu yaptı, kaleci Rüştü topun sahibi oldu.

Maça Ankaragücü başladı.

MAÇ ÖNCESİ

Beşiktaş, Süper Lig'de Ankaragücü ile oynadığı son 11 maçta sahadan galip ayrıldı.

Beşiktaş son 11 maçta rakibine puan vermezken 28 gol atıp kalesinde 9 gol gördü.

Ayrıca Beşiktaş Süper Lig'de Ankaragücü ile oynadığı son 15 maçta da yenilmedi.

Siyah-Beyazlı ekip son 15 maçta 14 galibiyet alırken 1 maç berabere bitti. Beşiktaş rakibi Ankaragücü karşısında en son yenilgisini 2001-02 sezonunun 23.Haftasında 2-1'lik sonuçla almıştı.
İki takım arasında toplamda oynanan 93 lig maçında Beşiktaş 64 kez kazandı, Ankaragücü 7 kez galip geldi, 22 maç berabere sonuçlandı.

2005-06 sezonundan bu yana Süper Lig’de mücadele eden Bobo ilk sezonda 14 maçta 5 gol, 2006-07 sezonunda 27 maçta 11 gol, 2007-08 sezonunda 21 maçta 10 gol, 2008-09 sezonunda 32 maçta 11 gol atmıştı.
Ankaragücü ekibi sezon başında bu yana geride kalan 27 haftada (25 maç oynadı) 45 farklı oyuncuya süre verdi.
Ankaragücü takımında 19 tanesi yabancı, 26 tanesi yerli toplam 45 isim içinde en çok forma giyen oyuncular 20 maçla Hürriyet, 19 maçla Serkan Kırıntılı, El Yasa ve Darius Vassell oldu.
Beşiktaş ise bu sezon 24 farklı oyuncuya forma şansı verirken en çok maç oynayan isim 24 maçla Tomas Sivok oldu.

İŞTE İLK 11'LER

ANKARAGÜCÜ: Serkan, Geremi, Koray, Rajnoch, El Yasa, Mehmet Çakır, Hürriyet, Sapara, Rothen, Vassell, Vittek
TEKNİK DİREKTÖR: Roger Lemerre

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Necip, Uğur, Fink, Holosko, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

Mustafa Denizli, Ferrari’nin yokluğunu İbrahim Toraman’la doldururken, Ernst ve Tello’nun boşluğunu ne Necip ne de Uğur İnceman doldurabildi. İlk yarıda Ankaragücü oynadı, Beşiktaş seyretti. Beşiktaş ilk yarıda ne pozisyon üretebildi, ne de çok adamlı ofansif bindirmeler yapabildi.

İbrahim Kaş, saçını kazıtmış, imaj değiştirmiş... Ama futbolu aynı!

Toraman, hem stoper oynadı, hem de sağbek! Hem bölgesini iyi korudu, hem de Kaş’ın gediklerini kapadı!

Denizli, ikinci yarıda Necip ve Uğur’u aldı, Serdar ile Yusuf’u sahaya sürdü. Son kozunu da İbrahim Üzülmez-İsmail Köybaşı değişikliğinde kullandı. Serdar ve Yusuf’un oyuna girmesi Kartal’ı biraz canlandırdı. Oyunu son bölümlerde tamamen rakip alana yıktı, ama üç puanı getirecek golü bir türlü bulamadı.
Ankaragücü’nün de hakkını yememek lazım. İyi savaştılar, pozisyonlar ürettiller, ne var ki Rüştü’yü bir türlü geçemediler.
Dünkü skor bizim penceremizden sürpriz değil... Kartal’ın kapasitesi bu kadar... Kim ne derse desin, bu kadroyla Beşiktaş’ın zir
ve yarışında söz sahibi olması bizce büyük başarı...

26. dakikada Holosko’nun sağdan ortasına Uğur kafayla dokundu, fakat Serkan çeldi. Dönen topu Bobo kaleye göndermek istedi top savunmadan kornere çıktı. 29’da Geremi’nin kafa vuruşunu Beşiktaş savunması çizgi üzerinden çıkardı. Koray’ın vuruşu defansa çarparak kornere gitti.

53’te Rothen’in uzaktan çektiği sert şutu Rüştü uçarak kurtardı. 59’da Bobo sağdan ortaladı, Uğur’un vuruşu defansa çarparak kornere çıktı. 69. dakikada İbrahim Kaş’ın ceza sahasında Vassell’e yaptığı müdahaleye Ankaragücülüler penaltı itirazı yaptı. 66’da ceza sahasında topla buluşan Vassel’in vuruşunu Rüştü engelledi.

80’da İbrahim Üzülmez’in içeri ortaladığı topu Serdar Özkan kaleye göndermek istedi. Son anda Ankaragücü defansı araya girince top Bobo’nun önünde kaldı. Brezilyalı meşin yuvarlağı kaleye gönderdi, ama yan direkten dışarı çıktı.

Turkcell Süper Lig’in 28. haftasının açılış maçında Ankaragücü’ne konuk olan Beşiktaş, sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrılmıştı. Dünkü maçla ilgili spor yazarlarının yorumlarından siz beyazgazete.com okurları için derlediklerimiz…

Rıdvan Dilmen: “Nereden çıktı bu format” Milliyet

Mustafa Denizli’nin 3-5-2 taktiğini eleştiren Rıdvan Dilmen, “Beşiktaş için son 10 dakikayı saymazsak bir puan iyi aslında. İlk yarıda ortada, kafa kafaya bir maç geçmesine rağmen 45 ile 80. dakika arası Ankaragücü, rakibini sahadan sildi. Oyunu tek kaleye çevirdi. Bu bölümde Bobo ile Holosko’nun ne ismini duydum, ne de ekranda kendilerini gördüm. Ankaragücü, rakibinin kadro zaafiyetinden de yararlanırken, tüm oyuncular müthiş koştu. Beşiktaş’a öyle bir baskı kurdular ki, yorgunluktan son 10 dakika geriye yaslanmak zorunda kaldılar. Atamayınca bir puanı korumaya baktılar. Hatta forvetten adam çıkarıp, savunma ağırlıklı orta saha aldılar”

Sergen Yalçın: “Vay bana vaylar bana” Fanatik

Savunma ve orta sahada çok etkisiz bir performans sergilendiğine dikkat çeken Sergen Yalçın, “Herhalde yazının başlığı oyunun genelini özetlemeye yetiyordur. Beşiktaş için yoklarla dolu bir gece. Oyunun hiçbir bölümünde ve hiçbir bölgesinde rakibine herhangi bir üstünlük kuramayan Beşiktaş, 90 dakikanın bitiminde de sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Aslında maçı seyrederken hangi takımın şampiyonluğa oynadığını anlamak biraz zordu. Çünkü gerçekten iki santrforu Vittek ile Vassell’i çok iyi kullanan ve orta sahada kaptığı topları çok çabuk ileri gönderen bir Ankaragücü. Buna karşılık veremeyen bir Beşiktaş orta sahası ve hücum oyuncuları”

Güntekin Onay: “Bu bile kazanç”

Beşiktaş’ın beraberliği kazanç olarak görmesi gerektiğini belirten Güntekin Onay, “MEVCUT koşullarda, bu eksiklerle Beşiktaş’ın bu maçta aldığı beraberlik son derece normal ve kaybedilen 2 puanın getirdiği yara bana göre çok büyük değil. Beşiktaş’ın A.Gücü gibi ligin ikinci yarısında sadece 1 maç kaybetmiş ve en az gol yiyen ekibi karşısında aldığı bu 1 puan bu kadro yapısı ile bir kazanç olarak değerlendirilmeli”

Feyyaz Uçar: “Leo Franco” Hürriyet

Hafta içinde yapılan sözleşme yenileme operasyonunu esprili bir şekilde eleştiren Feyyaz Uçar, “3 oyuncunun yaşı 35+. İbrahim Toraman 30’una merdiven dayamış. Uğur İnceman zaten geldiğinde de 29 yaşındaydı, 20 yaşındaki gibi bir futbolunu göremedik. Sözleşme imzalanırken Beşiktaşlı bir yönetici de espri yapıyor; “İbrahim Üzülmez’e transfer teklifi 1+4 sonra da üstünü ört! Sakatların Çokluğu + Kreatif Oyuncuların Yokluğu= 3-5-2. Beşiktaş’ın mecburen oynadığı bu sistemi Türkiye’de oynamayan futbolcu, oynatmayan hoca da yoktur. Bu sistem bile geride oyun kurmayı orta sahadan paslarla çıkmayı ve tek kişiyle de olsa kanatları iyi kullanmayı gerektirir. Ancak Beşiktaş’ın geri üçlüsünün oyun kurmaya niyeti yok, topu alan stoper ileriye uzun vuruyor”