Seri katil zanlısı, telefoncuyla cinayetlerin kritiğini yapmış / Seri katille 45 dakika sohbet etti

İzmir'de üç gün içinde üç kişiyi öldürdüğü iddia edilen H.A. (27), son kurbanı Mustafa Has'ın (30) cep telefonunu satmaya gittiği telefoncuyla cinayet

İzmir'de üç gün içinde üç kişiyi öldürdüğü iddia edilen H.A. (27), son kurbanı Mustafa Has'ın (30) cep telefonunu satmaya gittiği telefoncuyla cinayetlerin kritiğini yapmış. Balçova ilçesinde cumartesi günü akşamı banka çalışanı Esra Yaşar (27), pazar akşamı üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22) ve pazartesi gecesi Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda travesti Has'ı öldüren H.A., önceki gün (27 Nisan) saat 09.30'da üçüncü kurbanının cep telefonunu satmaya gitti. Alınan bilgilere göre telefoncuda yaklaşık 45 dakika kalan H.A., Balçova'da oturan işyeri sahibiyle cinayetleri konuştu. Dilara İletişim'in sahibi Nergiz Oksay, takım elbise giyen H.A.'nın, 10-15 dakika vitrindeki telefonlara baktığını, arada sırada elindeki otobüs biletini kontrol ettiğini söyledi. Daha sonra içeriye giren zanlıyla tanıştığını anlatan Oksay, " Garsonluk yaptığını ve Balçova'da oturduğunu söyledi. Doğulu olmasına karşın düzgün bir aksanla konuşuyordu." dedi.

Balçova'dan söz açılınca müşteriyle sohbet etmek için cinayetleri gündeme getirdiğini belirten Oksay, H.A.'nın, "Sokak ortasında tabancayı çekip vuracaksın. Bunları yapan kesinlikle ruh hastasıdır." dediğini aktardı. H.A.'nın kimlik vermekten çekindiğini ama kendisinden şüphelenmediklerini de söyledi. Daha sonra İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden, "Nokia 5530" marka telefon satın alıp almadıklarının sorulması üzerine katille sohbet ettiğini ve telefonunu satın aldığını anladığını kaydeden Nergiz Oksay, "Polislerle birlikte cep telefonundaki fotoğrafları inceledik ve Mustafa Has'ınkileri gördük. Sonra polis, güvenlik kamerası kayıtlarını da aldı. H.A.'nın yanında kendisi hakkında kötü söz sarf etmediğime şükrediyorum." şeklinde konuştu.