Kamu ve özel sektör, çalıştırmak için terör mağduru bulamıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kamu ve özel sektörün terör mağduru çalıştırma taleplerinin karşılanamadığını belirtti.

Bakan Dinçer

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kamu ve özel sektörün terör mağduru çalıştırma taleplerinin karşılanamadığını belirtti.

Bakan Dinçer, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün yazılı soru önergesine verdiği cevapta, kamu ve özel sektörün terör mağduru çalıştırma taleplerinin karşılanmadığını ifade etti. Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı terör mağduru sayısının az olduğuna işaret eden Dinçer, terör mağdurlarının özel sektörde aylıkların kesilecek olmasından dolayı çalışmak istemediklerini kaydetti.

Bakan Dinçer, Türkiye İş Kurumu 2008 yılı nisan ayı verilerine göre kamu kurum ve kuruluşlarının çalıştırmak zorunda olduğu terör mağduru açık kontenjanı 49 bin 41 olduğunu, kuruma kayıtlı terör mağduru sayısının ise 140 olduğuna dikkat çekti.

Dinçer, devlet tarafından özel sektörün çalışanlarının yüzde oranındaki terör mağduru çalıştırmaları durumunda, terör mağdurunun sigorta priminin tamamı, yüzde 3'ten fazla olanların ise sigorta priminin yarısının devlet tarafından ödendiğini vurguladı. Dinçer, devletin terör mağduru çalıştırma zorunluluğun yüzde 1 olduğunu belirtti.

Bakan Dinçer, 2009 yılında Türkiye İş Kurumu aracılığı ile kamu iş yerlerinde işe başlatılan eski hükümlü sayısını ise 332 olduğunu açıkladı.