Ak Parti Kütahya Millevekili Soner Aksoy:

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "Devlet tecrübemiz, birikimimiz ve toplumsal talep ekseninde, 1982 Anayasasının tamamen değiştirilmesine ihtiyaç vardır

Ak Parti Kütahya Millevekili Soner Aksoy:
AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "Devlet tecrübemiz, birikimimiz ve toplumsal talep ekseninde, 1982 Anayasasının tamamen değiştirilmesine ihtiyaç vardır. Toplumun bütün kesimleri de bu ihtiyaç konusunda mutabakat halindedir" dedi.
Aksoy, Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılması hakkındaki basın açıklaması yaptı.
"150 yıllık anayasa geleneği içinde, halkın katılımı ve demokratik yöntemlerle Anayasa yapılamamış olması ülkemiz bakımından büyük bir eksikliktir. 1982 Anayasası olağanüstü koşullar altında kabul edilip yürürlüğe konulmuştur" diyen Soner Aksoy, "1982 Anayasası yürürlüğe girmesinden kısa bir süre sonra değişiklik yapılması zorunlu hale gelmiş ve günümüze kadar 16 kez değişiklik yapılmış, toplam 85 maddesi ile başlangıç metni kısmen değiştirilmiştir. Halkımızı kandırarak oylarını alanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelince demokratik rejimi arkadan hançerlemeye çalışıyorlar. Demokrasi istismarcıları muhalefet, yılmaz bir aşk ile darbe anayasasını TBMM gelmeden sabahlara kadar yapılan müzakerelere katılmadan savunmaktadırlar. Teklifin geçici 15. maddesini düzenleyen 12 Eylül darbesini yapan paşaların ve yöneticilerinin yargılanmasını önleyen maddenin kaldırılması konusundaki muhalefetin tutumu demokrasi anlayışlarını gösterme açısından çok önemlidir" diye konuştu.
Türk halkın darbecilere her kazan karşı oduğunu hatırlatan Aksoy, "Yaşanılanların farkında olan aziz milletimiz demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne yeni ve çağdaş normlarda bir anayasa kazandırma çalışmalarını takdir etmekte, muhalefettin engelleme girişimlerini de ibretle izlemektedir.Halkımızı kandıran, demokrasiden pay alan ve Ankara'da imtiyaz sahibi olan muhalefet demokrasiyi arkadan hançerlemektedir. Bunu gören halkımız gereğini yapacaktır. elbette bir gün Anadolu'da ezilecektir. Çünkü benim milletim darbelere, darbecilere ve darbeden yana olanlara karşıdır. Benim milletim demokrattır. Benim milletim özgürlükçüdür, hukuktan ve adaletten yanadır. Herkesin hukuk önünde eşit olmasından ve adalet önünde halka hesap vermesinden yanadır. Elbet halkımız adına yapmış olduğumuz bu tarihi demokratik mücadelede bizimle beraberdir" şeklinde konuştu.