Tire Ve Makedonyalı İşadamları Ortak Hareket Edecek

Makedonyalı iş adamları yeni iş ve ortak yatırım alanlarını araştırmak üzere 17 kişilik bir heyetle Tire'ye geldi

Tire Ve Makedonyalı İşadamları Ortak Hareket Edecek
Makedonyalı iş adamları yeni iş ve ortak yatırım alanlarını araştırmak üzere 17 kişilik bir heyetle Tire'ye geldi. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in daveti üzerine gerçekleştirilen ve üç gün süreceği açıklanan ziyaret çerçevesinde, Tire Belediyesi ile Ticaret Odası'nın işbirliği protokollerinin de imzalanacağı bildirildi.
Makedon heyet, ilçede yatırımları bulunan iş adamları ile Tire Ticaret Odası Konferans Salonu'nda bir araya gelerek, ortak yatırımlar konusunda zemin aradı. Başkanlık görevini Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi'nin üstlendiği toplantıya, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Nadir Delikanlı, Tire Organize Sanayi Bölge Müdürü Galip Kılınç, Prilep Belediye Başkan Yardımcısı Goce İngilizov, Prilep Ticaret Odası Başkanı Risto Najdoski ile çok sayıda Tireli ve Makedon işadamı katıldı. Tire OSB Müdürü Galip Kılınç, Makedon iş adamlarına bölgenin cazibesini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
MAKEDONYA'YA GİDECEKLER
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, yeni yatırım fırsatlarının değerlendirildiği toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Makedon heyeti ilçede ağırlamaktan ve iki taraf adına yeni işbirliği alanları yaratma adına son derece mutlu olduğunu belirterek, "Karşılıklı olarak kültürel, ekonomik ve sosyal ilişkilerimizi daha geniş bir platforma taşımak istiyoruz. Daha önceki yıllarda taraflar arasında karar alınmasına rağmen, Tire ile Makedonya'nın Prilep kenti arasında kardeş kent protokolü bir türlü imzalanmamıştı. Ziyaret çerçevesinde bu protokole de imza koyacağız. İkili ilişkiler çerçevesinde Tireli işadamları da yakın bir zamanda Makedonya'ya gidecek" dedi.
İŞ HACMİ GELİŞECEK
Prilep Belediye Başkan Yardımcısı Goce İngilizov ise konuşmasına, Prilep Belediye Başkanı Marjan Risteski'nin bu ziyareti çok istediğini, ancak annesinin rahatsızlanması sebebiyle uçaktan son anda indiğini söyleyerek başladı. Prilep'in, 80 bin nüfusa sahip bir tarım ve endüstri kenti olduğunu ifade eden İngilizov, "İş adamlarımız ile buradayız. Karşılıklı olarak yeni fırsatlar yaratacağımıza inanıyorum. Tarımın yanında, sanayileşmiş bir kent olarak dünya çapında mermer üretiyoruz. İş hacmimizin en kısa sürede gelişeceğine inanıyorum. Makedonya'da hükümetin verdiği teşviklerden Türk işadamları yararlanmalı.Tireli sanayicileri de en kısa sürede ülkemde görmek istiyorum" şeklinde konuştu.