Manisa Valisi Güvenç, Irlamaz köyüne sağlık ocağı müjdesi verdi

Turgutlu ilçesine bağlı Irlamaz köyünde incelemelerde bulunan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, 112 Acil Sağlık merkezini denetledi. Ayrıca sağlık ocağ

Turgutlu ilçesine bağlı Irlamaz köyünde incelemelerde bulunan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, 112 Acil Sağlık merkezini denetledi. Ayrıca sağlık ocağı yapılacağı müjdesi verdi. İncelemelerde Güvenç'e Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, daire ve kurum müdürleri eşlik etti.

İlçeye bir dizi açılış ve inceleme için Vali Güvenç, önce kaymakamlık ve belediye tarafından Turgutlu Ticaret ve Anadolu Meslek Lisesi'ne yaptırılan halı sahayı açtı. Ardından hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu'nun yaptırdığı vakıf üniversitesinin inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Yaklaşık bin öğrenciyle Irlamaz Spor Vadisi'nde demokratik açılıma destek amaçlı düzenlenen pikniğe de katılan Güvenç, öğrencilere şapka ve tişört dağıttı, birlikte halay çekti. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından Irlamaz Çayı'nın alt bölümünde rekreasyon çalışması yapılacak alan ve Başkan Orhan'ın, babası merhum Dr. Hüseyin Orhan adına Mustafa Kemal Mahallesi'nde yaptıracağı ilköğretim okulu inşaatı hakkında yetkililerden bilgi adı.

Daha sonra Irlamaz'a hareket eden Celalettin Güvenç'in yolu, köylü kadınlar tarafından kesildi. Vali Güvenç, hanımların isteği üzerine spor ve fitness sahası sözü verdi. Sağlık ocağı talibine de çözüm bulan Güvenç, ilköğretim okulunun yanındaki öğretmen konağına yapılacağını söyledi. Refiye Ceylan isimli yaşlı bir vatandaş, acil hastaların zorluk çektiğini söyleyince Güvenç, onlara 112 ekiplerinin müdahale ettiği cevabını verdi. Ceylan7ın cankurtaranların bazen geciktiğini belirtmesi üzerine ise 112'ye telefon etti ve görevliye kendisini okul müdürü olarak tanıtarak, köydeki Refik Pınar İlköğretim Okulu'nda bir öğrencinin bayıldığı söyleyerek acil cankurtaran istedi. Görüşmeden 7 dakika sonra 112 ekibi köye ulaştı. Sağlık görevlilerini yanına çağıran Vali Güvenç, hepsini tebrik etti. Bu arada Refiye ninenin tansiyonunu ölçtürdü. Güvenç'in Turgutlu programı, muhtarlarla yaptığı toplantıyla sona erdi.