Falcı'dan, Aşçıya Herkes Pazar'da

Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türkiye üniversiteleri bünyesinde ilk defa yapılan 'Kampus Pazarı' etkinliği başladı.

Falcı'dan, Aşçıya Herkes Pazar'da
28 Nisan itibariyle her Çarşamba günü düzenli olarak yapılacak etkinlikler kapsamında öğrenciler kendi istekleri doğrultusunda seçtikleri veya kendilerinin yapmış olduğu ürünleri satma imkanına sahip olacak. Marianne Molu Amfi'si çevresi, Bahar Şenliği alanında gerçekleştirilen organizasyonda fal bakan öğrenciden, yemek satımı yapana, evcil hayvan satımından, el emeği hediyelik eşya satımına kadar birçok seçenek Kayseri'lileri bekliyor. Kampus Pazarı projesi hakkında bilgiler veren Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem, "Türkiye'nin değişik yerlerinden öğrencilerimiz farklı ürünler getirdi. Kimisi Ankara'dan, Hindistan el ürünlerini getirdi, kimisi Çin'den ürünler getirdi. Proje'nin batıdan, doğudan kültürlerin kaynaşmasına da katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Sorumlusu Prof. Dr. Rıfat Yıldız, "Bu projeyi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, proje ve proje hazırlama teknikleri dersinde öğrencilerimizle geliştirdik, Dekanımıza sunduk ve Dekanımız beğendi. Ardından Rektörümüze sunuldu ve Rektörde beğendi. Bu proje farklı bir proje, sloganımız da bu. Öğrencilerimizi satıcı olarak aktivitize ediyoruz. Öğrencilerimizin kendi becerilerini sergilemelerini istiyoruz. Sanatsal yeteneklerini sergilemelerini istiyoruz. Ebru yapıyorlar, takı yapıyorlar, müzik yapıyorlar" ifadesinde bulundu.
"PAZAR, GELİŞMENİN EN BÜYÜK DİNAMİĞİDİR"
Daha geniş bir perspektifte bakıldığında, Pazar demenin kalkınmanın dinamiği demek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Rıfat Yıldız, "Ekonomi'nin diğer bir adı da serbest Pazar ekonomisidir. Pazar kalabalık insanların yaşadığı yerlerdir. Dinamizm vardır; gelişme vardır. Üretme vardır, istihdam vardır. Eğlencedir. Pazar, gelişmenin en büyük dinamiğidir. Kayseri'nin tarihinde pazarların büyük önemi vardır. Bu bakımdan önemli bir iş yapıyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.