Bozok Üniversitesi Oryantiring Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Bozok Üniversitesi, Oryantiring Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Oryantiring Şampiyonası'na beklenenden fazla katılım olduğunu belirten Yozgat B

Bozok Üniversitesi, Oryantiring Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Oryantiring Şampiyonası'na beklenenden fazla katılım olduğunu belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, "Hafta sonu Oryantring Yarışması için ilimize 29 üniversiteden 600 sporcu gelecek bay ve bayandan olan yarışmacılarımız 7'şer kişilik takımdan oluşuyor. Ayrıca bireysel olarak yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlarımız da müracaat ediyor. Oldukça yoğun bir ilgi var." dedi.

Bir ilin gelişmişliğini konaklama tesisleri ve otellerine bakarak anlaşılabildiğini ifade eden Varinli, "Buradan iş adamlarına seslenmek istiyorum. Yozgat gerek ekonomi, gerekse sosyal yönden üniversitesi ve kentiyle gelişimini hızla sürdürüyor. Üniversite öğrenci sayımız her yıl artmakta. Bu sebeplerden dolayı ilimize yakışır 5 yıldızlı otellerin yapılması gerekmektedir. Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı Oryantiring Yarışması'na 600 sporcu gelecek. Diğer etkinlikler ile ilimize yaklaşık en az bin kişi gelmiş olacak. Hem ekonomik anlamda hem de ilimizin tanıtımı açısından kazanç sağlamış olacağız. Asıl amacımız, Yozgat'ın tanıtımına ve gelişmesine yönelik katkı sağlamak." şeklinde konuştu.

Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Mehmet Kara da hafta sonu gerçekleştirilecek yarışmanın hazırlıklarının tamamlandığını ifade ederek, "Bu düzenleyeceğimiz yarışma diğer illerde bilinen ve sevilen bir yarışma diğer illerde oldukça yoğun ilgi var. Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak yarışmamızda herkese müstakil bir harita verilecek. Belirlenen adresi harita sayesinde bulacaklar. Pazar günü de Çamlık Milli Parkı'nda doğal ortamda yarışmamız devam edecek." diye konuştu.