Media Markt ve Saturn, 2009 cirosunu yüzde yüz arttırdı

Avrupa'nın önde gelen perakende satış şirketlerinden Metro Group bünyesinde yer alan Media Markt ve Saturn, 2009 yılı Türkiye mali cirosunu 212 milyon

Media Markt ve Saturn, 2009 cirosunu yüzde yüz arttırdı
Avrupa'nın önde gelen perakende satış şirketlerinden Metro Group bünyesinde yer alan Media Markt ve Saturn, 2009 yılı Türkiye mali cirosunu 212 milyon Euro olarak açıkladı. 2008 yılında gerçekleşen 123 milyon Euro değerindeki ciroya kıyasla geçen yıl elde edilen 212 milyon Euro ciro ile yüzde 100 artış gerçekleştiği kaydedildi.

Media Saturn Grubun tüm dünyada gerçekleştirdiği toplam cironun ise 19,7 milyar Euro olduğu bildirildi.

2009 sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Media Markt ve Saturn mağazaları Türkiye CEO'su Nuri Topatan, "Media Markt ve Saturn mağazaları olarak, 2009 yılı ciro hedefine, ekonomik krize rağmen yıl bitmeden ulaştık. Türkiye'deki 16 mağazamızın elde ettiği toplam 212 milyon Euro ciro, 2008 yılı ciro verilerine oranla yüzde 100 artış gösterdiğimizin kanıtıdır." dedi

Türkiye pazarına 2007 yılında Media Markt ve 2009 yılında Saturn mağazaları ile hızlı bir giriş yaptıklarını dile getiren Topatan, mağazalarının 2,5 yıl gibi çok kısa bir sürede, büyümenin ötesinde devleştiğini belirtti. Dünya genelindeki diğer Media Markt ve Saturn mağazaları arasında, Türkiye mağazaları ile en hızlı büyüyen olmayı devam ettireceklerinin altını çizen Media Markt ve Saturn mağazaları Türkiye CEO'su, "Henüz 2,5 yıldır Türkiye'de olmamıza rağmen, Türk tüketicisi, mağazalarımızı bu denli sahiplendiyse, yaptığımız ilkler, kaliteli hizmet ve dürüst mağazacılık anlayışımız sayesinde müşterilerimizin algısında farklılaşmışız demektir." ifadelerini kullandı.

Nuri Topatan, "Geçen sene Aralık ayının ilk 15 gününde açtığımız 3 mağaza ile raflara 150 bin adet ürün yerleştirdik. Bu rakamlar yüzde yüz artış gösterdiğimiz ciromuz kadar değerli rakamlardır." Media Markt ve Saturn mağazaları, perakendecilik yaklaşımı ile rakiplerinden farklılaşmıştır. Çünkü aslı rekabetimiz kendimizledir. Mağazalarımızın en büyük farkı, müşterilerimize sunduğumuz en düşük fiyat avantajıdır." değerlendirmesini yaptı. 2010 yılının ilk çeyreğinde, Media Saturn Grup olarak mağaza açma performanslarında düşüş yaşadıklarını dile getiren Nuri Topatan, "2009 krizinde daralma yaşayan sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Sektör yüzde 16 daraldı. AVM inşaatları söz verilen tarihlerde tamamlanamıyor. Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımız anlaşmalar, bu durgunluk sebebiyle beklemeye alınmıştır." dedi.

Media Markt ve Saturn'un kardeş kuruluşlar olmasına rağmen tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bağımsız hareket ettiklerini vurgulayan Media Markt ve Saturn Üst Yöneticisi, şunları kaydetti: "Media Markt, sıra dışı ve dinamik; Saturn ise sessiz ve derinden ilerliyor. Her iki markamız da Türk teknoloji severler tarafından dört elle kucaklandı. Müşterilerimizle kurduğumuz bu yakın ilişkiye 2010 yılında da aynen devam edeceğiz. Media Markt ve Saturn olarak, toplam 16 mağazada 1300 çalışan ile 105 bin metrekare satış alanında teknoloji severlere hizmet veriyoruz. Özellikle 2009 son çeyreğinde ard arda açtığımız mağazalarımızdan güç alarak söyleyebilirim ki hedefimiz, büyümemizi sürdürerek tüketici elektroniği sektöründe pazar lideri olmaktır."