Osman Şenol'un ticari hayatı üniversitede ders konusu oldu

Hem okumak hem de çalışmak için Bartın'ın Ulus ilçesinden 10 yaşında Safranbolu'ya gelerek büyük başarılara imza atan Osman Şenol'un (65) ticari yaşan

Hem okumak hem de çalışmak için Bartın'ın Ulus ilçesinden 10 yaşında Safranbolu'ya gelerek büyük başarılara imza atan Osman Şenol'un (65) ticari yaşantısı Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü girişimcilik dersine staj konusu oldu.
Öğrenciler, müşteri ilişkileri, ticarette başarılı olma, turizm işletmelerinin başarılı olması ve girişimcilik gibi çeşitli konularda Osman Şenol'un yanına gelip bilgi alıyor ve onun engin tecrübesinden yararlanıyor.
Ticarete 18 yaşında iken Tekel bayiliği ile başladığını belirten ve 1962 yılında en genç vergi mükellefi unvanını aldığını ifade eden Osman Şenol, "10 yaşında Ulus ilçesinden hem okumak hem de çalışmak için Safranbolu ilçesine geldim. Çırak olarak Aşçı Ahmet lakaplı, Ahmet Bayramgil'in yanında çalışmaya başladım. Biriktirdiğim paralarla 18 yaşında GA 448 nolu vergi nosu ile Safranbolu ilçesinin en genç vergi mükellefi ile tekel bayisi açarak ticarete başladım. Asker dönüşü ticarete devam ettim. 1974 yılında Kereste atölyemi,1977 yılında Naftalin imalatı fabrikası ve BMC marka otomobillerin bayiliğini açtım. 1987 yılında Türkiye'de ilk taş kömürü madeni özel işletme ruhsatını aldım. İşletme ruhsat numaram 1." diye konuştu.
Daha sonra ilçede başlayan korumacılık bilinci ve turizmin gelişmesi nedeniyle 1995 yılında yöresel ev yemekleri yapan lokantamı açtığını ve 1997 yılında ilk turizm belgeli tarihi bir konağı restore ederek turizme açtığını anlatan Şenol, "Tarihi konağın otel olarak kullanılması ve yöresel ev yemekleri yapan bir lokantasının açılmasına ilçede ilklere imza attım. Bugün 9 tarihi konak olmak üzere otelim ve 3 adet lokantam var. Ticarette Vehpi Koç ve Sakıp Sabancı'yı örnek aldım Onların kitaplarını okuyarak ticarette ilerlemenin ve başarılı olmanın yollarını öğrendim. Aynı Koç ve Sabancı Holding gibi bir aile şirketiyiz. Eşimden ve çocuklarıma, damadıma, geline ve torunlarıma kadar hepimiz çalışmaktayız." şeklinde konuştu.