Yurttan 23 Nisan izlenimleri

Tüm Türikeye'de kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında neler yaşandı? 23 Nisan törenlerinde hangi şiirler okundu. Siyasetçiler 23 Nisan ile ilgili hangi mesajları verdi?

Yurttan 23 Nisan izlenimleri
  TBMM ' deki kutlamalar kapsamında , Atatü ; rk Anıtı ' nda tö ; ren dü ; zenlendi . Kutlama kapsamında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından ç ; elenk koyulması ile başladı .

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve devlet erkanı Anıtkabir ' i ziyaret etti . Şahin Atatü ; rk ' ü ; n naaşının bulunduğu mozeleye ç ; elenk koydu . Saygı duruşununun ardında İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla 23 Nisan Tö ; renleri başladı .

Daha sonra protıkol Misak-ı Milli kulesine geç ; ildi .

TBMM BAŞKANI ŞAHİN , ATATÜ ; RK ANITI ' NA Ç ; ELENK BIRAKTI

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin , Meclis ' teki Atatü ; rk Anıtı ' na ç ; elenk bırakarak , saygı duruşunda bulundu .

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ç ; ocuk Bayramı dolayısıyla Atatü ; rk Anıtı ö ; nü ; nde tö ; ren dü ; zenlendi

TBMM Başkanı Şahin ' in anıta ç ; elenk bırakması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu .

Tö ; rene , Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Ç ; iç ; ek , TBMM Başkanvekili Sadık Yakut , Başkanlık Divanı ü ; yeleri , partilerin grup başkanvekilleri , milletvekilleri , TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan ve TBMM idari personeli katılımıyla etkinlikler başladı .

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman , tö ; rene , 7 yaşındaki kızı Sena ile tö ; rene katıldı .

TBMM Başkanı Şahin , Sena ile bir sü ; re sohbet etti .

BİRİNCİ MECLİS ' TE TÖ ; REN


- Meclisin aç ; ılışının 90 . Yılı dolayısıyla Birinci Meclis Binası ' ndaki tö ; rende , TBMM Başkanı Şahin konuşma yapacak . ( Saat : 10 . 00 )

- Şahin , Meclisin aç ; ılışının 90 . yıl dö ; nü ; mü ; dolayısıyla TBMM ' de kutlamaları kabul edecek . ( Saat : 11 . 30 )

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ç ; ocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ç ; ocuk Bayramı , bu yıl ü ; lkemizde sevinç ; le kutladı olacaktır . Bizim Ulu Ö ; nder Atatü ; rk dü ; nya ü ; zerinde bir politika bugü ; n ç ; ocuklara adanmış imzalayarak , Google geç ; emedi ve ana sayfa olarak getirdi .

Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l , ' Dü ; nya parlamentoları arasında seç ; kin yeri bulunan TBMM , ' Gazi ' bir meclistir . Bu yö ; nü ; yle TBMM ' nin , dü ; nyada eşi ve benzeri olmadığının altını ç ; izmek isterim ' dedi .

Cumhurbaşkanı Gü ; l , 23 Nisan Milli Egemenlik ve Ç ; ocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj iletti .

23 Nisan ile milletin , siyasi rejimin asli ve tayin edici aktö ; rü ; haline geldiğini kaydeden Samani , Cumhuriyet ' in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatü ; rk ' ü ; n , Meclis ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; temel ilke olarak benimsediğini ve milli mü ; cadelenin zor şartlarında dahi TBMM ' nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına bü ; yü ; k ö ; nem gö ; sterdiğini sö ; yledi .

23 Nisan 1920 tarihinde , işgal altındaki Osmanlı İmparatorluğu ' nda , Cumhuriyet ' e geç ; işin ilk adımı olan Bü ; yü ; k Millet Meclisi kuruldu . Meclisin kurulması , artık halkın kendi seç ; tiği yö ; neticiler tarafından yö ; netilmesi demekti . Yani ulusun yö ; netimi tamamen halkın iradesinin oldu .

23 NİSAN

23 Nisan . . .
Yurdu koruyan ,
Yarını kuran ,
Sen ç ; ocuğum .

Eskiyi unut ,
Yeni yolu tut ,
Tü ; rklü ; ğe umut ,
Sen ol ç ; ocuğum .

Bizi kurtaran ,
Ö ; ndere inan ,
Sö ; zü ; nü ; tutan ,
Sen ol ç ; ocuğum .

Kü ; ç ; ü ; ksü ; n bugü ; n ,
Yarın bü ; yü ; rsü ; n ,
Her işte ü ; stü ; n
Sen ol ç ; ocuğum ,

Ç ; alışıp ö ; ğren ,
Her şeyi bilen
Yurduna gü ; ven
Sen ol ç ; ocuğum .

Şiir : Hasan Ali Yü ; cel

Ak Parti il Başkanı Sü ; leyman Atik ;
23 NİSANI BÜ ; YÜ ; K COŞKU VE GURURLA KUTLUYORUZ
Karaman AK Parti İl Başkanı Sü ; leyman Atik , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ç ; ocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı gö ; nderdi . Atik mesajında ;
' Milletimizin ortak iradesinin eseri olan , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ç ; ocuk Bayramı ' nı bü ; yü ; k bir coşkuyla ve gururla kutluyoruz .

MHP İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU 23 NİSAN TÜ ; RK MİLLETİ ' NİN VAR OLUŞ MÜ ; CADELESİNİN ADIDIR .

Milliyetç ; i Hareket Partisi İl Başkanı İsmet Hatipoğlu , ' Milli iradenin tecelli ettiği , kuruluşunun 90 . yılını kutladığımız Tü ; rkiye Bü ; yü ; k Millet Meclisi , demokrasimizin milli devletimizin ve geleceğimizin en bü ; yü ; k gü ; vencesidir . Bu nedenle TBMM , Milli ruhun ifadesidir . ' dedi .