Şehirlerarası dolmuş uçaklara izin çıktı

Ulaştırma Bakanlığı'nın 'Dolmuş Uçak Projesi'nin ilk izini Borajet adlı firmaya çıktı. Böylelikle her şehirden kalkacak olan pervaneli uçaklar insanları ülkesi içinde her hangi bir şehire götürebilecekler. Borajet ile şu an hangi şehirden hangi şehirler başladı? Sefer sayısı şimdilik nedir?

Şehirlerarası dolmuş uçaklara izin çıktı
  Şehir şehir dolaşacak dolmuş uç ; aklar iç ; in gerekli olan izin ç ; ıktı . Ulaştırma Bakanlığı ' nın ' Dolmuş Uç ; ak Projesi ' iç ; in ilk izin Borajet ' e verildi . Borajet , kısa pisti olan havaalanlarına pervaneli uç ; aklarıyla sefer yapacak . 66 yolcu kapasiteli ATR72-500 tipi 3 turboprop ( pervaneli ) uç ; ak getiren Borajet , tarifeli ve tarifesiz seferler iç ; in Sivil Havacılık Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nden ' Bö ; lgesel Havacılık İşletme Ruhsatı ' aldı . Borajet , 15 gü ; n iç ; inde eğitim uç ; uşları ve uç ; uş programını tamamlayıp seferlere başlayacak . Firma , pervaneli uç ; aklarıyla birkaç ; şehirden aldığı yolcuları İstanbul ve Ankara ' ya taşıyacak . Birden fazla şehre inilerek yolcuların toplanması planlanıyor . Dolmuş uç ; ak seferleri ilk etapta 8 şehir iç ; in planlanıyor .

Hangi illere gidecek?
Borajet ' in gü ; zergahları şö ; yle : S . Gö ; kç ; en-Tokat- S . Gö ; kç ; en ; S . Gö ; kç ; en-Zonguldak-Tokat ; Tokat-Zonguldak-S . Gö ; kç ; en ; Ankara-Tokat-Ankara ; Ankara-Siirt-S . Gö ; kç ; en ; S . Gö ; kç ; en-Siirt-Ankara ; Ankara-Denizli-Ankara ; Antalya-Nevşehir- S . Gö ; kç ; en ; S . Gö ; kç ; en-Nevşehir-Antalya ; Antalya-Denizli- S . Gö ; kç ; en ; S . Gö ; kç ; en- Denizli-Antalya .