40 Yıllık Otel 1 Milyon Dolar Harcanarak Yeniden Onarıldı

Van Valisi Münir Karaloğlu, tadilatı tamamlanan kentin eski otellerinden olan Bayram Oteli'ni gezerek, işletme sahibi Nusrettin Bayram'dan bilgi aldı

40 Yıllık Otel 1 Milyon Dolar Harcanarak Yeniden Onarıldı
Van Valisi Münir Karaloğlu, tadilatı tamamlanan kentin eski otellerinden olan Bayram Oteli'ni gezerek, işletme sahibi Nusrettin Bayram'dan bilgi aldı. Onarımına 1 milyon dolar harcandığı belirtilen 40 yıllık otel, 70'li yıllarda İran Şahı Rıza Pehlevi ve 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay gibi çok sayıda devlet adamı ve siyasetçiyi ağırlamış.
Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ile Soydan Kavşağı'nın kesiştiği noktada bulunan Bayram Oteli, yeni imajı ile müşterilerini ağırlamaya hazırlanıyor. 40 yıl önce misafirlerini ağırlamaya başlayan otel de yerli ve yabancı devlet başkanları da kalmış. 1972 yılında İran-Türkiye arasındaki demiryolu ağının açılışı için Van'a gelen dönemin İran Şahı Rıza Pehlevi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay da Bayram Oteli'nde ağırlanmış. 1970'li yıllarda Van'daki siyasi çalışmalara katılmak üzere kente gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan gibi siyasetçiler de Bayram Oteli'nin müdavimlerinden olmuş. Bölgenin kanaat önderlerinden olan otelin sahibi Mehmet Sıdık Bayram, otelin işletmeciliğini şimdilerde oğlu Nusrettin'e bırakmış. Nuserttin Bayram da kente gelen yerli ve yabancı misafirleri daha konforlu ortamda ağırlamak amacıyla 3 ay önce tadilat kararı aldı. 60 odanın iç dizaynı ve konforunu baştan sona yenilediğini belirten Bayram, tadilata 1 milyon dolar harcama yaptığını söyledi. Otele alınan tüm malzemeleri Vanlı esnaflardan aldığını belirten Bayram, "Amacımız ilimize gelen ve otelimizde konuk ettiğimiz misafirlere iyi bir hizmet sunmaktır. Bunun için de otelimizde bulunan 60 odanın 6'sını suit, 27'sini iki kişilik, 27'sini ise tek kişilik olarak dizayn ettik. Konuk ettiğimiz misafirlerimize daha konforlu, sıcak ve güler yüz hizmeti sunarak, mutlu bir şekilde ilimizden ayrılmasını sağlamaktır" dedi.
Turizm altyapısının gelişmesine önem veren Vali Münir Karaloğlu da, tadilatı tamamlanan Bayram Oteli'ni ziyaret etti. Otel İşletmecisi Nusrettin Bayram, kardeşleri Best-Van Tur Otobüs İşletmecisi Aslan Bayram ve Bayram Avize'nin sahibi Tevfik Bayram tarafından karşılanan Karaloğlu, 5 katlı otelin bazı odalarını gezdi. Mobilyaları ve oda konforunu beğenen Karaloğlu, Van'ın her geçen gün turizm potansiyelinin geliştiğine dikkat çekerek, yapılan yatırımların boşa gitmeyeceğini söyledi. Otelin duvarlarına Van'ın tarihi ve turistik ören yerlerinin fotoğraflarını asmalarını isteyen Karaloğlu, bunun için de fotoğraf sanatçısı Ali İhsan Öztürk'ün resimlerinden faydalanmalarını tavsiye etti. Karaloğlu, daha sonra otelin üst katında onarımı devam eden teras katına da çıkarak, bir süre şehir merkezinin hareketliliğini izledi. Otelin lobisinde bir süre oturan Karaloğlu, daha sonra buradan ayrıldı.