23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Ferit Köşkü İlköğretim Okulu öğrencisi Sultan Akıncı'ya bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı
Okul Müdürü Sami Aydın ve 3 öğrenciyi makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, kısa bir süreliğine koltuğunu devrettiği temsili rektöre ne yapmak istediğini, rektör olarak icraatlarının ne olacağını sordu. Ferit Köşkü İlköğretim Okulu öğrencisi Sultan Akıncı da, bu makamın kendisi için çok önemli olduğunu, okulda sıkıntısı olanlara yardım etmek istediğini belirtti. İnsanlara yardım etmeyi çok sevdiğini söyleyen minik rektör, "İhtiyacı olan herkese yardım etmeye çalışacağım" dedi.
Prof. Dr. Saraç da, bu zamanda insanların bencil olduğunu, herkesin birçok ideali olduğunu, herkesin her şey olmak istediğini ama kimsenin kolay kolay yardım kelimesini telaffuz etmediğini söyledi. Sultan'ın ulaşmak istediği kariyerin dışında ana hedefinin, felsefesinin yardım etmek olduğunu ifade eden Saraç, Sultan'dan bu yönünü hiç kaybetmesini istedi.
Rektör Saraç, gelen öğrencilere ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi.