Ziraat Mühendisleri Yemekte Bir Araya Geldi

Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilciliği tarafından 5. Geleneksel Başak Balosu düzenlendi.

Düzce Kasrında gerçekleştirilen Başak Balosuna Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın, Gıda Mühendisleri Odası Genel Başkanı Petek?Ataman, Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Hakan Çetin, oda başkanları ve mühendisler katıldı.
Başak Balosu'nda bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, "Mesleğinizin birçok sorunu olabilir. Önemli olan mücadele vermektir. Bu tür organizasyonlar dayanışmanın kuvvetlenmesi adına çok önemlidir. Düzce Belediyesinin kapısı her zaman sizlere açık bir kurumdur" dedi.
Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın baloda yaptığı konuşmada, Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Taslağı'nı eleştirdi.
Veteriner Hizmetleri Bitki sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Taslağı'nın yasalaşması halinde mühendislere işini kaybettireceğini, işletmelerin ise denetimlerden yoksun kalacağını söyledi. Oda olarak Hükümete tarım bütçesinin yüzde 55'te birinin kullanılması için öneride bulunan Günaydın " Bütün siyasetçilerle bu yanlışı önlemeye çalışalım" çağrısında bulundu.
Mühendislere destek mesajı veren Günaydın, şöyle konuştu: "Tarım ve gıda sektörünün önemi yeniden keşfedildiği bir dönemde dayanışmayı güçlendirmek çok önemli. Böyle bir gece çok anlamlı. Her türlü desteği sunacağız. Her yıl artan nüfusu doyurmak için verimli üretim yapmalıyız. Bu da Ziraat Mühendisleri ile olacak. Ürünleri sofraya sağlıklı bir şekilde gelmesi Ziraat ve Gıda Mühendislerinin çalışmaları ile olacak. Onlara önem vermeliyiz. Babadan kalma yöntemlerle gelişemeyiz."
4-B statüsünde çalışanların sorunların çözümü için gerekli çabayı gösterdiklerini ifade eden Günaydın, "Tarım eğitiminin başlangıcının 164. yılında daha güzel bir ülke için gayret edelim" dedi.
Gökhan Günaydın, Tarım İl Müdürünün baloya katılması gerektiğini belirterek "Tarım Müdürü eğer hasta değilse merhaba deyip uğraması gerekirdi" şeklinde yorum yaptı.
Gıda Mühendisleri Odası Genel Başkanı Petek?Ataman ise ilk kez başak balosuna katıldığını belirterek, çalışmalarda desteğin önemine dikkat çekti.
Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Hakan Çetin, görevde bulunduğu sürece içerisinde Birlik ve beraberlik mesajı vererek güzel faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Çetin güzel projelere imza attıklarını vurgulayarak "Görevde bulunduğum süre içerisinde en çok gurur duyduğum konulardan biride Düzce Üniversitesinin çimlendirilmesi için yaptığımız çalışmadır. Düzce'de tarımın gelişmesine sağlayacak arkadaşlarımız var. Güzel projelere imza attık" diye konuştu.