Filistinli Yazar Eymen Halid, İhh Üyeleriyle Buluştu

İnsani Yardım Derneği'nin (İHH) davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Filistinli Yazar Eymen Halid, Gazze'deki son durum hakkında bilgi verdi.

  İHH Gaziantep Şubesi ' nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İHH Gaziantep Şube Başkanı Şükrü Okudan , Filistin ile ilgili söylenecek çok şey yok . Filistin tüm Müslümanlar için kanayan bir yara . Orada mücadele devam ediyor . Türkiyeli Müslümanlar olarak , Filistin için ne yapıyoruz diye kendimize sormamız gerekiyor " dedi .
Şükrü Okudan ' ın açılış konuşmasının ardından Filistinli Yazar Eymen Halid , Filistin ve özellikle de Gazze ' deki Müslümanların büyük zorluklar yaşadıklarını anlattı . Eymen Halid , " Gazze şu anda çok zor durumda . Gazze şu an yardıma muhtaç . 3 yıldır ambargo altında . Bugünlerde daha da şiddetli bir hal aldı . Bu kuşatma öyle bir hal aldı ki , inanın anlatamıyorum . Irak ' ta , Küba ' da olduğu gibi bir ambargo altındayız ancak biz oralardan daha kötü durumdayız . Gazze ' de ambargodan ziyade hapishane hayatı yaşanıyor "
diye konuştu .