Gümüşhane'de Kutlu Doğum coşkusu salonlara sığmadı

Gümüşhane'de Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen programda salonda yer bulamayan birçok vatandaş, programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Gümüşhane'de Kutlu Doğum coşkusu salonlara sığmadı
14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Gümüşhane'de son program, bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İl Müftülüğü tarafından koordine edilen programa Gümüşhane Vali Vekili Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, CHP İl Başkanı Erkan Pelit, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, hafta boyunca yaptıkları etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Müftülük ilahi ekibinin seslendirdiği ilahiler ve Müftü Kavşut'un davetlilere yaptığı çiçek takdiminin ardından Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Albayrak bir konuşma yaptı.

Albayrak, Peygamberin Allah sevgisi için mihenk taşı olduğunu belirterek, "Peygambere ne kadar gönülden bağlıysanız, onu ne kadar içten seviyorsanız, onun adı anıldığında ne kadar coşkuyla salavatı şerife getiriyorsanız siz o kadar kamil anlamda imana sahipsiniz demektir. Sizin Allah katındaki dereceniz o kadar yüksek demektir" dedi.

Konuşmasında daha çok peygamber sevgisi ve saygısı üzerinde duran Albayrak, Kur'an-ı Kerim'de Hz. Muhammed (S.A.S) ile ilgili çok sayıda ayet olduğunu belirterek, Hz. Muhammed'e sevgi ve saygı gösterilmesi gereken ayetler ve salavat-ı şerife getirmenin Peygamber Efendimize olan en yüce saygı olduğunu kaydetti.

Programda daha sonra "Kur'an-ı Okumak ve Anlamak" konulu hutbe yarışmasında birinci olan Müftülük Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Mustafa Duman, ikinci olan Yaydemir Köyü İmam Hatibi Fatih Merdan ve Merkez Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Abdurrahman Çubukçu ile "Kur'an'da Hz. Peygambere Sevgi ve Saygı" konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Nisa Sungur, ikinci olan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Habip Ödünç, üçüncü olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Mehtap Çoban ve dördüncü olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Tozlu'ya ödülleri verildi.

Programa katkı sağlayan Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'ye verilen plaketin ardından belediye binası yanında bulunan Fatih Parkı'nda "kutlu doğum aşı" dağıtıldı. Çok sayıda vatandaşın etli pilav ve ayran almak için birbiriyle yarıştığı etkinlikte yaklaşık bin kişiye yemek dağıtıldığı belirtildi.