Ebelik Haftası Etkinlikleri

Antalya Sağlık İl Müdürü İbrahim Çetin, 21â€"28 Nisan 'Ebelik Haftası' nedeniyle yaptığı açıklamada, ebeliğin ana ve çocuk sağlığı hizmetlerini yürüten, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeğe bakım hizmeti veren sağlık hizmetlerinin planlanması ve değerlendirmesinden sorumlu, kuramsal ve uygulamalı bir eğitim ile donatılmış

  Antalya Sağlık İl Müdürü İbrahim Çetin , 21†" 28 Nisan ' Ebelik Haftası ' nedeniyle yaptığı açıklamada , ebeliğin ana ve çocuk sağlığı hizmetlerini yürüten , doğum öncesi , doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeğe bakım hizmeti veren sağlık hizmetlerinin planlanması ve değerlendirmesinden sorumlu , kuramsal ve uygulamalı bir eğitim ile donatılmış bir sağlık disiplin olduğunu bildirdi .
2010 YILI TEMASI
Gelişimsel yaşam süreçleri gereği gebelik , doğum , emzirme gibi sağlık açısından son derece önemli deneyimler geçiren kadınların sağlığının , toplum sağlığının en önemli boyutunu oluşturduğunu kaydeden Çetin , açıklamasında , " Annenin sağlığı , çocuğun sağlığını ve dolayısıyla ailenin sağlığını doğrudan etkiler . Ebelik Konfederasyonu ( ICM ) 2010 Yılı teması olarak ' Dünyanın Ebelere Her Zamankinden Daha Çok İhtiyacı Var ' özdeyişini tavsiye etmiştir . Sağlıklı aileler ve daha sağlıklı nesillerin oluşabilmesi açısından gerekli durumlarda vakit kaybetmeden konunun uzmanlarından yardım almak giderek daha çok önem kazanmaktadır . Aileler bilgi sahibi olmak , aile içi daha iyi iletişim kurabilmenin yollarını aramak , Sağlık Problemleri konusunda da Tıp bilimi çerçevesinde ve bilimsel çalışmaların ışığında bilgi sahibi olmalıdırlar " ifadelerine yer verdi .
FEDAKAR SAĞLIK GÖREVLİLERİ
Antalya Sağlık İl Müdürü İbrahim Çetin açıklamasında ana-çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte , doğum öncesi , doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren , annelerin sağlığından , bebeklerin sağlıklı olarak dünyaya gelmelerine , aşılarının yapılması ve takibini yapmakta , sağlıklı bireyler olmalarına katkıda bulunmakta ve tüm aileye yönelik üreme sağlığı hizmetleri verilmesi görevini de üstlenen fedakar sağlık görevlilerinin ebeler olduğunu bildirdi . Çetin açıklamasında şu sözlere yer verdi :
" Birinci basamak sağlık hizmetlerindeki rolü çok önemli olan ebelerimiz , yurdumuzun her yerinde çok kutsal bir görevi ifa ederek sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde büyük rol oynamakta ve mesai sınırlaması olmadan 24 saat insanlarımıza en iyi hizmeti sunma çabası içerisindedirler . Her gün her saat görev başındadırlar . "
ANTALYA ' DA BİN 414 EBE VAR
Antalya ' da ebe sayısının , bin 414 olduğunu açıklayan Çetin , " Birinci basamak Sağlık hizmetlerinde bir ebeye bin 687 nüfus düşmektedir . Bir ülkenin gelişmişlik göstergeleri arasında yer alan doğum hızı ile anne ve çocuk sağlığı ölçütlerinin belirlenmesinde büyük rolü olan ebelik mesleğinin profesyonel bir meslek olarak gelişimi hızla devam etmektedir .
Ebelik mesleğinin hak ettiği yere gelmesi , hem ülkemiz çocukları hem de ülkemiz anne babalarını ilgilendirmektedir . Ebeliğin saygın ve bilinçli bir meslek olması sağlık alanında yaşanan diğer sorunların çözümünü de kolaylaştıracaktır . Sağlık Personeli olarak , hizmette sınır tanımamak , hizmet sunumunda kaliteli ulaşılabilir , güvenli sağlık hizmeti verebilmek olan hedefimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam etmektedir . Ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan , sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan değerli ebelerimizin haftasını kutluyorum . "