Aydın'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Aydın Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri "Hz. Peygamber ve Kur'an" konulu konferans ile sona erdi.

Aydın'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Aydın Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Yenipazar İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansın açılışında konuşan İl Müftüsü Bayrak, Peygamber Efendimizi tanıtmak ve anlatmak, onun güzel ve örnek ahlakını temsil etmek amacıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bu yıl 'Peygamber Efendimiz ve Kur'an' temasıyla kutlandığını anımsattı. Kur'an-ı Kerim'in Allah Rasulü'ne vahy edilmeye başlamasının 1400. yıl dönümünün de bu yıl kutlanmakta olduğuna işaret eden Bayrak, "Kutlu Doğum Haftasını, yüce kitabımızı ve yaşayan Kur'an olan Peygamber Efendimiz'i kendimize örnek edinmeye ve onu anlamaya vesile ederek değerlendirmeye çalışmak hayatımızın gayesi olmalıdır. Sevgili Peygamberimizin hayatı bizlere yaşanabilir 'en güzel örnek' olarak takdim edilmiştir. Hz. Peygamberi örnek almak, ancak O'nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımızın mihveri yapmakla mümkündür. Kur'an ve bütün ahlaki erdemleri şahsında toplayan Hz. Peygamber, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır. Nazil olmaya başladığı ilk andan itibaren insanlığı okumaya, düşünmeye ve aklıselim ile hareket ederek doğru olanı benimsemeye sevk eden Kur'an-ı Kerim ve yürüyen Kur'an-ı Kerim olan Peygamber Efendimiz, inancı ibadet ve ahlakla bütünleştirerek hayatımıza rehber edinmek konusunda tüm insanlığı hak ve hakikate çağırmaktadır" dedi.
Bütün Müslüman aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutlayan Vali Coş da, İslam dini peygamberi olan yüce insan Hz. Muhammet'in daha iyi anlaşılabilmesinin önemine işaret etti. Başta müftülükler olmak üzere bu hafta içerisinde yapılacak etkinliklerle Peygamberimizin daha iyi anlaşılabilmesinin sağlanması gerektiğini savunan Coş, "Peygamberimiz daha doğumundan itibaren insanlığa ışık tuttu. Bizdeler Sevgili Peygamberimize olan sevgi ve bağımlılığımızı bu hafta vesileyle gösteriyoruz. Bu etkinliklerin düzenlenmesindeki temel amacımız Hz. Muhammed'in daha iyi anlaşılması ve tanımasını sağlamaktır. Peygamberimizi daha iyi anlarsak maddi ve manevi işlerimiz yoluna girer ve daha güzel bir dünyamız olur.
Bu haftayı iyi değerlendirmeliyiz. Biz Peygamberimizi iyi tanır, bilir ve öğrenirsek varolan sorunlar kendiliğinden ortadan kaybolur. Çocuklarımıza bu bilgileri daha küçüklükten itibaren verebilirsek, ülkedeki huzur ortamı sağlanmış olur. Peygamberimizin yolu aydınlık ve ışıktır. Yeter ki biz bunu bilelim ve uygulayalım" diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından konferansa konuşmacı olarak davet edilen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. M. Saim Kılavuz ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat fakültesi emekli Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Öztürk "Hz. Peygamber ve Kur'an" konularında katılımcılara bilgiler verdi. Konferansın sonunda katılımcılara Hz. Peygamberi simgeleyen kırmızı gül, Kur'an-ı Kerim Meali ve çeşitli dini kitaplar dağıtıldı.