18 Saatlik Anayasa Mesaisi Vekilleri Yordu

Anayasa değişikliği teklifinin ilk gün görüşmeleri 18 saat sürünce milletvekilleri yorgun düştü

Anayasa değişikliği teklifinin ilk gün görüşmeleri 18 saat sürünce milletvekilleri yorgun düştü. Bugünkü görüşmeler için Meclis'e gelen vekillerin bitkin olduğu gözlenirken, bazı milletvekilleri ise yorgunluklarını attıklarını dile getirdi.
AK Parti'nin Anayasa'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk gün görüşmeleri 18 saat sürdü. Sabah saatlerine kadar süren görüşmeler sırasında bazı milletvekillerinin uykularına yenik düştükleri gözlendi. Milletvekilleri, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri için bugün yeniden Meclis'in yollarına düştü. Vekillerin birçoğunun bitkin oldukları gözlenirken, bazı vekiller ise yorgunluklarını attıklarını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, 18 saat mesainin,
uzun bir çalışma süresi olduğunu belirterek, "Ama yaptığımız iş de çok önemli. Önemli sonuçlar ortaya çıkaracak. Dolayısıyla grup, bütün dikkatiyle, özeniyle direnmeye çalıştı. Uyuyanlar oldu ama sonunda bir sorun yok" dedi.
'9 gün dayanabilecek misiniz?' sorusuna ise Güçlü, "Bu, konunun önemine, hedefin büyüklüğüne bağlı. Grup bunu rahatlıkla götürecek. Öyle inanıyoruz. Belki biraz zahmetli olacak" karşılığını verdi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ise, "Gayet sağlam bir şekilde hazırız. Hiç çalışmamız gibiyiz. Eski alışkanlığın devamı olarak belli bir saatten sonra bir uyku hali olabiliyor" değerlendirmesini yaptı. AK Parti'nin oylamalarda fire vermesinin söz konusu olmadığını belirten Aksoy, "Biz demokrasiye yürekten inanıyoruz. Halkın da bu ihtilal Anayasasından yana olmadığını iyi bildiğimiz için halktan yana olan bir parti olarak bu Anayasa değişikliğinin mutlaka yapılması gerektiğine yürekten
inanıyoruz. Onun için bu iş mutlaka olacak. Hiç merak etmeyin" diye konuştu.
BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, ilk oylamanın sonuçlarını değerlendirerek, "AK Parti, toplumun ihtiyaçlarına yanıt olmazsa, sadece kendi öncelikleriyle bu teklifi diretirse teklifiyle ve kaderiyle baş başa kalacaktır. Baş başa kaldı" şeklinde konuştu.
Geylani, '18 saatlik maratonun ardından dinlenebildiniz mi?' sorusuna ise, "Baksanıza ancak çantayı taşıyabiliyorum. Yeter ki halkın yararına olsun. Toplumsal barışa bir katkımız olursa bu bizi dinlendirir. Ama o yok. Yorgunluk varsa o yokluktandır" şeklinde konuştu.
MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir de, 2003 yılına kadar her kademede polislik yaptığına işaret ederek. "Bu zaman içinde görevlerimin çoğunu gece geçirdim. Onun için bana hiç etkili olmadı. Ben hiç yorulmadım. Bunlar olacak" dedi. Birçok milletvekilinin, belli yaş ortalamasının üzerine olduğuna işaret eden Özdemir, görüşmelerin daha erken başlayıp daha erken tamamlanmasının doğru olacağını kaydetti. Sabahlara kadar sürmesinin bir AK Parti dayatması olduğunu savunan Özdemir, "Şık bulmuyorum. Ama
görevdir. Biz geliriz sabaha kadar da kalırız" diye konuştu.
Özdemir, 'Uyuyan vekillere tavsiyeniz olacak mı?' sorusuna ise, "Ben doktor ya da psikiyatrist değilim" karşılığını verdi.