Sivas'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Sivas'ta 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri münasebetiyle düzenlenen 'Çağlara ve İnsanlara' adlı konferansa katılan Diyanet İşleri Genel Başkan Yardımcısı İzzet Er, bu haftanın en mübarek hafta olduğunu ve bu haftanın dua haftası olduğunu söyledi

Sivas'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Sivas'ta 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri münasebetiyle düzenlenen 'Çağlara ve İnsanlara' adlı konferansa katılan Diyanet İşleri Genel Başkan Yardımcısı İzzet Er, bu haftanın en mübarek hafta olduğunu ve bu haftanın dua haftası olduğunu söyledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programa, Diyanet İşleri Genel Başkan Yardımcısı İzzet Er, Sivas İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin, Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Diyanet İşleri Genel Başkan Yardımcısı İzzet Er, programda 'Rasulullahla Gelen Değişimin Temel Unsurları' isimli bir konuşma yaptı. İslam Dini'nin tarihçesinden bahseden Er, "Bu hafta en mübarek haftadır, bu hafta dua haftasıdır. Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğumu ile birlikte dünya üzerinde birçok fiziki değişim yaşanmıştır. Yüce Allah, Hz. Muhammed'i (S.A.V.) dünyaya kurtuluşun çaresi olarak göndermiştir. Bizde Yüce Allah'ın kulları olarak, İslam'ın önderi olan peygamber efendimize ve Kuran-ı Kerim'in emir ve yasaklarına tamamen uymalıyız. Başka bir dünya ve başka bir cennet yoktur. Ahir zamana göçmeden önce görevlerimizi eksiksiz tamamlayıp, peygamber efendimizin yolunda sapmadan devam etmeliyiz" dedi.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle böyle bir program hazırladıkları için Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin'e teşekkür eden Er, bu tür programların devamlılığını istediğini ifade etti.