Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Azeri mevkidaşı Memmedyarov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Azerbaycan'ın hedefinin "Güney Kafkasya'da bütün sınırların açıldığı, ilişkilerin normalleştiği, karşılıklı olarak güvenin ve istikrarın oluştuğu yeni bir dönemi başlatmak" olduğunu söyledi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Azeri mevkidaşı Memmedyarov ile görüştü
  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Tü ; rkiye ile Azerbaycan ' ın hedefinin ' Gü ; ney Kafkasya ' da bü ; tü ; n sınırların aç ; ıldığı , ilişkilerin normalleştiği , karşılıklı olarak gü ; venin ve istikrarın oluştuğu yeni bir dö ; nemi başlatmak ' olduğunu sö ; yledi .

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Azerbaycan ' daki temasları kapsamında Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile gö ; rü ; ştü ; . 5 ü ; lkeyi kapsayan gezisinin ilk durağı olan Bakü ; ' ye gelen Bakan Davutoğlu , Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gö ; rü ; ştü ; kten sonra Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile de biraraya geldi . Gö ; rü ; şmenin ardından dü ; zenlenen ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu , ' Her konuda ve her aşamada Azerbaycan ' la istişare iç ; inde olmaktan bü ; yü ; k bir mutluluk duyuyoruz , buna ç ; ok ö ; nem veriyoruz ' dedi .

Ö ; nce Aliyev ile daha sonra Dışişleri Bakanı Memmedyarov ile tekrar biraraya gelerek son gelişmeleri ele aldıklarını sö ; yleyen Davutoğlu , ' Bildiğiniz gibi Washington ' da Nü ; kleer Gü ; venlik Zirvesi ö ; ncesinde Dışişleri Bakanlığı Mü ; steşarı Sayın Sinirlioğlu Azerbaycan ' a gelerek hem bilgi arz etmişti sayın Aliye ' e , hem de Azerbaycan ' ın gö ; rü ; şlerini almıştı nü ; kleer zirveye gitmeden ö ; nce . Nü ; kleer Gü ; venlik Zirvesi ' nde hepinizin takip ettiği gibi ç ; ok yoğun gö ; rü ; şmeler oldu . Gerek Tü ; rkiye ile ABD arasında , sayın Başbakanımız ile sayın Obama arasında , sayın Başbakanımız ile sayın Medvedev arasında ve sayın Sarkiyan arasında . Biz bü ; tü ; n bu gö ; rü ; şmelerde temel hedef olarak Kafkasya ' da barış , gü ; venlik ve istikrara dayalı bir sü ; recin işlemesini esas aldık . Baştan beri vizyonumuz buydu . Bu vizyon iç ; inde Azerbaycan-Ermenistan ihtilafının ç ; ö ; zü ; lmesi ve Azerbaycan ' ın işgal altındaki topraklarında da işgalin sona ermesi bu vizyonun bir parç ; asıdır ' dedi .

Davutoğlu , Amerika ' dan dö ; ndü ; kten hemen sonra Bakü ; ' ye gelerek Aliyev ' le ve Memmedyarov ' la bu zirvede yapılan gö ; rü ; şmelerdeki intibaları paylaştığını , bu gö ; rü ; şmelerde ele alınan hususları anlattığını ve kendilerinin de gö ; rü ; şlerini ele aldıklarını sö ; yledi . Davutoğlu , ' Bir kere daha Azerbaycan ' la bü ; tü ; n bu konularda aynı perspektifte değerlendirmeler yapıyor olmamızdan bü ; yü ; k bir mutluluk duyuyoruz . Azerbaycan ' la Tü ; rkiye ' nin de hedefi aç ; ıktır . Gü ; ney Kafkasya ' da bü ; tü ; n sınırların aç ; ıldığı , ilişkilerin normalleştiği , karşılıklı olarak gü ; venin ve istikrarın oluştuğu yeni bir dö ; nemi başlatmak . Ü ; mit ediyoruz ki bu gelişmeler Minsk grubunun ç ; abalarıyla da ivme kazanır ve nihai hedefine ulaşır . Minsk gurubun Amerikan ve Rus eşbaşkanlarının ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde Azerbaycan ' a geliyor olmaları da ç ; ok ö ; nemli . Biz bü ; tü ; n taraflarla temaslarımızı sü ; rdü ; rerek bu hedeflerin gerç ; ekleşmesi yolundaki gayretlerimize daha da hız vereceğiz . Birlikte Azerbaycan ' la ç ; ok daha gü ; zel gü ; nlere birlikte yü ; rü ; yeceğiz . Bugü ; n ayrıca ikili konuları da ele aldık ve bü ; tü ; n bu konularda Tü ; rkiye ve Azerbaycan olarak aynı zeminde , aynı şekilde olayları el alıp ortak geleceğimize birlikte yü ; rü ; yoruz . Bu da bir millet iki devlet anlayışının tekrar hayata geç ; irilmesi demektir ' diye konuştu .

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov da , Washington ' da yapılan gö ; rü ; şmeler hakkında Tü ; rkiye ' den ikna edici sö ; zler işittiklerini belirtti .

Davutoğlu , daha sonra 5 ü ; lkeyi kapsayan seyahatinin ikinci durağı Tahran ' a geç ; ti .